Nå finner skattekortet veien til arbeidsgiver elektronisk

Pressemelding Publisert: 16.12.2013

  • Skriv ut

Fra 2014 erstattes papirskattekortet slik vi kjenner det av elektronisk skattekort. Det gjør hverdagen enklere for landets 3,8 millioner lønnstakere og 220 000 arbeidsgivere.

I dagene fremover sender Skatteetaten ut informasjon om skattekort for 2014 til 3,8 millioner lønnstakere.

Du trenger ikke levere – bare sjekk at alt stemmer


Med den nye ordningen henter arbeidsgiver skattekortet direkte fra Skatteetaten og du som arbeidstaker trenger ikke lenger å levere skattekortet.

I stedet for skattekort vil du motta informasjon om skattekortet og hvordan ditt skattetrekk for 2014 er beregnet. Disse tallene er det viktig at du sjekker. Stemmer tallene, trenger du ikke å foreta deg noe mer.

- Som arbeidstaker får du en ting mindre å tenke på når du nå ikke lenger skal levere skattekortet til arbeidsgiveren din. Men det er viktig at du sjekker at tallene vi har lagt til grunn for å beregne skattetrekket ditt er riktige. Er tallene feil risikerer du å bli trukket for mye eller for lite i skatt gjennom året, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradrag bør du, på samme måte som tidligere, endre skattekortet ditt for å få et mest mulig korrekt skattetrekk i 2014. Skattekortet endrer du enkelt på skatteetaten.no/endre.

Enklere kontakt med Skatteetaten


Innføring av elektronisk skattekort bidrar også til forenkling og besparelser for næringslivet og en enklere kontakt med det offentlige.  Arbeidsgivere slipper manuelle rutiner og får en mer effektiv behandling av skattekort for sine ansatte.

- 2013 har vært et frivillig prøveår for arbeidsgivere og mange har benyttet muligheten til å teste ordningen i forkant. Vi har fått gode tilbakemeldinger fra de som har tatt i bruk ordningen og er trygge på at vi har lykkes med å utvikle brukervennlige tjenester, sier Holte.


Fakta:

  • Utsendelse av informasjon om skattekort starter 16. desember.
  • E-brukere (ca 760 000) mottar informasjonen elektronisk, og får tilgang til denne i "Min meldingsboks" i Altinn fra klokken 09.00 samme dag.
  • De som ikke har registrert seg som e-bruker får informasjonen tilsendt per post.
  • 16.desember åpner også tjenestene for å hente skattekort for 2014 for arbeidsgivere.
  • Tjenesten "Mine arbeidsgivere" på skatteetaten.no gir arbeidstakere oversikt over hvilke arbeidsgivere som har hentet skattekortet (tjenesten krever innlogging).
  • Hvis en arbeidstaker endrer skattekortet i løpet av året vil arbeidsgiver automatisk få beskjed om endringen og må hente oppdatert skattekort før neste lønnskjøring.

For mer informasjon, kontakt: Skattedirektoratets pressetelefon 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.