Skal du ha utenlandske sesongarbeidere i jobb hos deg?

  • Skriv ut

Utenlandske arbeidstakere må møte personlig på skattekontoret for å få skattekort.

Det finnes imidlertid enkelte unntak fra kravet om personlig oppmøte.

Vi anbefaler at dere ber sesongarbeidere laste ned og fylle ut skjemaet Søknad om skattekort for utenlandske arbeidtakere på forhånd. Har du mange arbeidstakere, kan det være lurt å fylle ut ett skjema med informasjonen som er likt for alle, og kopiere dette opp.

Alle som skal jobbe i Norge må deretter ta med seg skjemaet og møte opp på ett av skattekontorene som utfører ID-kontroll.

Dokumentasjon som må vises frem

Hvilken dokumentasjon som må medbringes på ID-kontroll, avhenger av hvor sesongarbeideren kommer fra.

Borgere fra EU/EØS/EFTA-land som skal jobbe i mindre enn 3 måneder: 

  • Pass eller nasjonalt ID-kort som viser bilde, statsborgerskap og kjønn
  • Arbeidskontrakt eller skriftlig arbeidstilbud

- som skal jobbe i mer enn 3 måneder:

For disse foreligger det registreringsplikt hos politiet. Arbeidstaker må søke om registreringsbevis, og søknaden ligger elektronisk i selvbetjeningsløsningen til UDI. 

For å få utlevert registreringsbeviset, må søker møte personlig hos lokalt politi eller på Servicesenteret for utenlandske arbeidstakere (SUA). Man må ha booket time hos politiet på SUA for å få utlevert registreringsbeviset. Booke time gjør søkeren samtidig som hun eller han søker om registreringsbevis.

For å få utlevert registreringsbeviset, må søkeren ha med seg:

  • Pass eller nasjonalt ID-kort som viser bilde, statsborgerskap og kjønn
  • Arbeidskontrakt eller skriftlig arbeidstilbud

For å få skattekort på skattekontoret må søkeren ha med seg:

  • Pass eller nasjonalt ID-kort som viser bilde, statsborgerskap og kjønn
  • Arbeidskontrakt eller skriftlig arbeidstilbud

Borgere fra nordiske land

  • Pass, nasjonalt ID-kort (som viser bilde, statsborgerskap og kjønn), eller gyldig førerkort sammen med utskrift fra hjemlandets folkeregister som viser statsborgerskap og kjønn. Utskriften må være datert (ikke eldre enn 3 måneder), samt underskrevet og stemplet.  
  • Arbeidskontrakt eller skriftlig arbeidstilbud

Borgere fra land utenfor EU/EØS/EFTA

    • Pass som viser bilde, statsborgerskap og kjønn
    • Oppholdskort som viser at personen har oppholdstillatelse med rett til å arbeide
  • Arbeidskontrakt eller skriftlig arbeidstilbud

 

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.