Testinnsending

  • Skriv ut

Testinnsending SAF-T Regnskap

Skatteetaten anbefaler alle systemleverandører som utvikler løsning for å støtte SAF-T formatet å delta på test via Altinn.

Ved å delta får dere mulighet til å teste hele verdikjeden, både validering av filformatet, selve innsendingsprosessen og sjekk av tilbakemelding på innsendte data.

Erfaring viser at de som deltar på test har gode forutsetninger for en vellykket oversendelse senere. Vi er tilgjengelige for veiledning og støtte gjennom hele prosessen via e-post saf-t@skatteetaten.no.

 

Testperiode

Vi tar imot testfiler fra 1. september 2016.

 

Testinnsendingen

Aktivitet 1 - Test filformatet selv

Før dere sender inn filvedlegg i SAF-T format ønsker vi at dere tester filformatet selv. Som offentlig virksomhet kan ikke Skatteetaten anbefale noen valideringsverktøy fremfor andre. Det finnes mange gratis valideringsverktøy på internett som kan brukes til dette. Det er også implementert en XSD validator i Altinns testmiljø, slik at filvedlegg med formatfeil ikke er mulig å sende inn. Når testfilen validerer mot Skatteetatens angitte XSD er du kommet langt på vei til en problemfri innsending.

Aktivitet 2 - Innsending av testdata

Når dere har en SAF-T XML-fil klar, kan dere sende inn testdata til Skatteetaten via Altinn.

Innsendte testdata kan bli benyttet til testformål av Skatteetaten eller leverandører av datasystemer til Skatteetaten. Testinnsendingene skal derfor ikke inneholde skarpe data om innsender eller 3. parter.

Dere får tildelt en fiktiv testbruker som brukes for innlogging i Altinns testmiljø. Testbrukeren vil ha unike pinkoder slik at det bare er du som har tilgang til tildelt testbruker. Når testdata blir sendt inn, får dere også en tilbakemelding i testbrukerens "Min meldingsboks".

For å delta i test, sender dere en e-post til: Skatt.Altinnlokalforvaltning@skatteetaten.no

Oppgi deres organisasjonsnummer, navn på kontaktperson samt e-postadresse og telefonnummer. Dere vil da få tildelt en testpakke som inneholder:

  • Altinn testbruker
  • Fiktivt organisasjonsnummer og pinkoder for innlogging i Altinns testmiljø
  • Et sett med fiktive organisasjonsnummer du kan bruke i dine testinnsendinger
  • Referansenummer som skal benyttes (2017/1946034)
  • Kjøreplan for testinnsending

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.