Vær med å skape din digitale fremtid!

 • Skriv ut

I Skatteetaten er vi 600 mennesker som jobber med nyutvikling og videreutvikling av IT-løsninger som brukes av hele Norges befolkning.

Vi huser et av Norges største IT-miljø!

Vi huser et av Norges største IT-miljø!

Skatteetaten huser et av landets ledende IT-miljø innen offentlig sektor, og er en stor leverandør av nettbaserte tjenester. Vi er i front med utviklingen av fremtidens tekniske løsninger innen det offentlige, og våre systemer er av Norges største når det gjelder datamengder og brukere. 

Java som plattform

Skatteetaten har valgt Java som strategisk plattform for de neste 10-15 årene. Alt vi utvikler ved skreddersøm av IT-løsninger skal derfor skje på Java.

I løpet av de neste årene skal vi modernisere IT-løsninger og utstyr for 2 milliarder kroner, for å kunne tilby helt nye og tidsriktige onlinetjenester til publikum og ansatte.

Ett par av de store moderniseringsprosjektene vi jobber med er:

 • Modernisering av folkeregisteret: Dette er et at etatens store satsningsområder. I årene som kommer skal vi jobbe for å dekke informasjonssamfunnets behov i en digital tidsalder. Innen utgangen av 2014 blir det avgjort hva som skal være i det nye folkeregisteret. Dette vil kun skje én gang i livet ditt. Du har altså kun én sjanse til å være med å bygge og definere det nye registeret.
 • Samordnet Avgiftsforvaltning, Innkreving og etterlevelse (SAFIR).
  SAFIR prosjektet sin hovedoppgave er å fornye særavgiftssystemene i Norge. Prosjektet går i perioden 2015-2018, og vil være et av de største IT-prosjektene i Norge i denne perioden.

  Prosjektet skal:
  • bidra til en effektiv og samordnet skatte- og avgiftsforvaltning
  • gi bedre løsninger for brukerne
  • gi mindre ressursbruk i saksbehandlingen
  • bedre evne til å oppdage unndragelser

Våre mål

Innen 2015:
skal mesteparten av saksbehandlingen og kommunikasjonen med næringslivet være digital.

Innen 2020:
skal all kommunikasjon med Skatteetaten være digital. Som borger skal det være mulig for deg å ha direkte innsyn i dine egne saker.

Vil du jobbe med oss?

Sjekk ut ledige stillinger.
Fagmiljøene våre er en god blanding av de med lang erfaring og de som er nyutdannede. Vi har også til en hver tid konsulenter hos oss, som jobber sammen med oss på store prosjekter.

Følg oss på LinkedIn

Se hvem i ditt LinkedIn-nettverk som jobber i Skatteetaten, og følg med på nyheter og ledige stillinger fra oss.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.