Bostedsattest

  • Skriv ut

En bostedattest dokumenterer hvor du bor og hvor lenge du har bodd der. Du trenger en bostedsattest dersom du må dokumentere hvor du bor i forbindelse med søknader til stat, kommune og fylkeskommune. Bostedsattest dokumenterer også innflyttingstidspunkt til adressen.

Hvem kan bestille?

For å bestille må du være myndig og inngå i familien (en av de som står oppført på attesten). Advokater har fullmakt for klienter. Andre må kunne vise fullmakt.

Du kan bestille for hele familien

Du kan få felles bostedsattest for deg og for hele familien (ektefelle/barn) – forutsatt at foreldre i familien er gifte. 

Samboere kan ikke få felles bostedsattest (siden de har forskjellig familienumre). For samboere med felles barn vil barna normalt være oppført på morens bostedsattest.

Har begge særkullsbarn vil barnet fremkomme på bostedsattest til den aktuelle forelder.

Bostedsattester viser maksimalt to generasjoner slik at besteforeldre og barn eller søsken ikke vil komme ut på samme attest.

Lånekassens bokontroll

Bostedsattest godtas ikke av lånekassen i deres bokontroll av studenter som har oppgitt å bo på adresse utenfor foreldrehjemmet. For mer informasjon se lånekassen.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.