Studentene vil til Skatteetaten

  • Skriv ut

Skatteetaten klatrer til 17. plass på listen over de 100 mest attraktive arbeidsplassene blant økonomistudentene, og er årets nykommer på listen til jusstudentene.

Hvem vi søker

Det viser Universums årlige undersøkelse, der 10 417 studenter fra 26 skoler har delt sine tanker om hvor de ønsker å arbeide etter de er ferdig med studiene.

Økonomistudentene rangerer Skatteetaten på 17. plass, fire plasser opp fra i fjor. Også på IT-listen klatrer Skatteetaten fem plasser til en 36. plass. På listen over attraktive arbeidsplasser blant jusstudentene er Skatteetaten inne for første gang, og 33. plassen sikret Skatteetaten prisen for årets nykommer.

Les også: Arbeidstakere i IT-bransjen rangerer Skatteetaten som nummer 7 på Universums topp 100-liste over attraktive arbeidsplasser. 

Spennende arbeidsoppgaver

- Vi er kjempefornøyde med at vi klatrer på listene til både økonomi-, juss-, og IT-studentene, som er kjernegruppene vi rekrutterer fra, sier HR-direktør i Skatteetaten Lise Sannerud.

En av årsakene til at Skatteetaten blir sett på som en stadig mer attraktiv arbeidsplass, er ifølge Sannerud at etaten har spenndende arbeidsoppgaver innenfor flere fagfelt.

- Jurister utgjør den største kompetansegruppen vår. Samtidig er vi ledende i Norge innenfor store IT-prosjekter, illustrerer hun.

- Bygger velferdsstaten

HR-direktøren understreker også at mange unge er blitt mer opptatt av å jobbe i en organisasjon som har et samfunnsoppdrag.

- I Skatteetaten bidrar man hver dag til velferdsstaten Norge. Dette er en spesielt  viktig faktor for rekruttering av unge, sier hun.

I tillegg til økonomi, IT og juss, kårer Universum de mest attraktive arbeidsplassene innen teknologi og humaniora.

Se alle listene hos Universum.

Sjekk ut mulighetene dine

Følg oss på LinkedIn

Se hvem i ditt LinkedIn-nettverk som jobber i Skatteetaten, og følg med på nyheter og ledige stillinger fra oss.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.