3 millioner får skatteoppgjøret kun elektronisk

Pressemelding Publisert: 06.06.2014

  • Skriv ut

De som vil ha skatteoppgjøret på papir må reservere seg innen 10. juni på www.norge.no.

Når skatteoppgjøret kommer i juni, vil de aller fleste kun få oppgjøret på nett, og ikke på papir.


Skatteetaten tar som første offentlige virksomhet i bruk et nytt felles kontakt- og reservasjonsregister for offentlig sektor. Med den nye ordningen må du aktivt reservere deg dersom du ikke ønsker å motta årets skatteoppgjør elektronisk. Dette gjelder 3 millioner innbyggere som har registrert sin e-postadresse og/eller mobilnummer ved innlogging til offentlige tjenester på nett.

- Vi jobber hele tiden med å effektivisere og forenkle våre tjenester. Den digitale utviklingen har gjort at vi har kunnet tilby stadig flere og bedre løsninger til innbyggerne. Hovedregelen blir nå at de aller fleste bare får den elektroniske utgaven av skatteoppgjøret og selvangivelsen, med mindre de aktivt ber om å få det på papir, skattedirektør Hans Christian Holte.

De som ønsker å få skatteoppgjøret på papir, men som har registrert e-postadresse og mobilnummer hos offentlige myndigheter, må reservere seg innen 10. juni. Dette kan gjøres enkelt på www.norge.no eller ved å ringe grønt nummer 800 30 300.

Den nye ordningen er frivillig

De som aldri har brukt noen digitale offentlige tjenester og alltid har mottatt skatteoppgjøret på papir, vil fortsatt få oppgjøret og annen post på papir.  

- Denne gruppen trenger ikke å foreta seg noe nå. Det er viktig at overgangen fra papir til nett som hovedregel for kommunikasjon går gradvis slik at alle får muligheten til å tilpasse seg, sier Holte.

De som får skatteoppgjøret i juni elektronisk, får se oppgjøret sitt i Altinn i uke 25, og blir varslet når det er klart. De som har penger til gode i oppgjøret får pengene på konto fra 25. juni.

Neste skatteoppgjørsdato er 6. august, og fra da av vil også næringsdrivende kunne få sitt skatteoppgjør. Det samme gjelder for lønnstakere og pensjonister som har levert selvangivelsen på papir. Deretter blir det løpende oppgjør fram til 15. oktober. 

For mer informasjon, kontakt: Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000

 

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.