800 000 leverte selvangivelsen på nett

Pressemelding Publisert: 01.05.2014

  • Skriv ut

Da fristen for å levere selvangivelsen gikk ut ved midnatt 30. april, hadde 800 000 levert selvangivelsen elektronisk. Det er færre enn i fjor.

Det er 130 000 færre som har levert selvangivelsen i år enn i fjor. Da leverte 930 000 selvangivelsen på nett.

- I år har færre levert uten endringer. Det tyder på at budskapet om at de som ikke har endringer ikke trenger å levere har kommet godt fram, og at folk har tillit til at de kan benytte seg av leveringsfritaket, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

160 000 leverte selvangivelsen uten endringer i år, mens 237 000 gjorde det samme i fjor. 730 000 lønnstakere og pensjonister gjorde endringer i sin selvangivelse.

Skatteoppgjørene

Når Skatteetaten har behandlet selvangivelsen får skattebetalerne et skatteoppgjør. Første dato for skatteoppgjøret er 25. juni og omfatter de fleste lønnstakere og pensjonister som benyttet seg av leveringsfritaket eller har levert selvangivelsen elektronisk.

- I fjor fikk mer enn 80 prosent skatteoppgjøret sitt i juni. Vi kan gi flere et tidligere skatteoppgjør blant annet fordi det er få feil i de forhåndsutfylte selvangivelsene, og dermed leverer færre selvangivelsen med endringer. Det har blitt gjort et stort arbeid med riktige innberetninger fra tredjepart som arbeidsgivere, banker og barnehager, og dette gir nå uttelling i form av at flere får tidligere skatteoppgjør, sier Holte.

Det blir løpende skatteoppgjør mellom 6. august og 15. oktober. Disse oppgjørene inkluderer personlig næringsdrivende og skattytere som har levert selvangivelsen på papir.

Slik unngår man renter på restskatten

Alle som vet at de betalte for lite skatt i 2013, kan velge å betale inn ekstra innen 31. mai for å slippe rentene på restskatten. Kontonummer og KID-nummer som skal brukes for å betale inn tilleggsforskuddet står i selvangivelsen.

Fristen for innbetaling av tilleggsforskudd blir ikke påvirket av utsatt leveringsfrist hvis man søkte om det før 30. april.

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.