Advarer mot falske e-poster

Pressemelding Publisert: 02.06.2014

  • Skriv ut

Skatteetaten har fått meldinger om at det er sendt ut falske e-poster om skatterefusjon. Dette er et forsøk på svindel. Slett e-posten.

Phishing-forsøk

I e-posten får mottaker beskjed om at hun eller han vil få tilbakebetalt et tilgodebeløp på skatten. For å få utbetalt pengene må mottaker sende inn sensitiv informasjon ved å trykke på en lenke. Dette er et såkalt phishing-forsøk, for å lure til seg kredittkortnummer og koder.

Avsenderadressen i flere av svindel-e-postene er adm@indopia.com og beløpet de hevder man skal få tilbakebetalt er kr. 6874,44. I emnefeltet står det "Skatterefusjon * Fyll inn informasjon" og et femsifret nummer.

- Skatteetaten vil aldri be om kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder, kopi av pass, førerkort eller kontonummer via e-post, sier sikkerhetssjef i Skatteetaten Svein Mobakken.

Slett e-posten


Hvis man har gitt kort- og kodeopplysninger som ble etterspurt fra en svindel-e-post, sperr kort og konti så raskt som mulig. Ikke oppgi noe av informasjonen de ber om, eller svar på e-posten. Trykk ikke på noen eventuelle lenker eller vedlegg.

- Dette er femte gang i år vi får meldinger om svindel- eposter om skatterefusjon. Slike svindel-e-poster kommer i bølger, og vi ser at de har kommet nært opp til utsendelse av selvangivelser eller skatteoppgjør.

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.