Betal restskatten nå – unngå renter

Pressemelding Publisert: 28.05.2014

  • Skriv ut

Alle som betaler restskatten innen 31. mai, slipper å betale renter.

Den foreløpige skatteberegningen i selvangivelsen er en god pekepinn på om man betalte for mye eller for lite skatt i 2013.

– Hvis du betaler inn det du er trukket for lite i skatt innen 31. mai, slipper du renter på restskatten. Vi er opptatt av at folk skal betale riktig skatt, og oppfordrer alle som vet de skal betale restskatt til å bruke denne ordningen slik at de unngår renter, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Rentetillegget på restskatt er 1,08 prosent per år, beregnet fra 1. juli 2013 til forfall for første termin for restskatt i 2014.

Mange benytter seg av ordningen

I fjor benyttet 240 000 lønnstakere og pensjonister seg av muligheten til å unngå renter på restskatten. De betalte inn tilsammen 12,5 milliarder kroner innen 31. mai. 

Har du ikke gjort endringer i selvangivelsen, finner du beløpet du eventuelt skylder på siste side i selvangivelsen. Har du gjort endringer i selvangivelsen som kan påvirke den endelige skatteberegningen, kan du beregne skatten med en kalkulator på skatteetaten.no/beregnskatten.  

Kontonummer og KID-nummer som skal brukes ved innbetaling av restskatt før 31. mai står i selvangivelsen.

Første skatteoppgjør 25. juni

Første pulje med skatteoppgjør kommer 25. juni. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 6. august og 15. oktober. De som leverte selvangivelsen på papir, får ikke skatteoppgjøret før tidligst 6. august.


For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.