Siste frist for å levere selvangivelsen for næringsdrivende

Pressemelding Publisert: 27.05.2014

  • Skriv ut

Alle som drev næringsvirksomhet i 2013, også de som startet eller avsluttet virksomhet i løpet av året, må levere selvangivelsen elektronisk innen 31. mai. 

Fristen for å levere på papir gikk ut 30. april for personlig næringsdrivende og 31. mars for selskaper. Rundt 182 000 personlig næringsdrivende 112 000 selskaper har hittil levert selvangivelsen.

Hvis man ikke leverer innen fristen, kan Skatteetaten foreta en skjønnsligning ved å fastsette skatten på bakgrunn av opplysningene vi har. I fjor ble cirka 4 500 personlige næringsdrivende og 2 000 selskaper skjønnslignet.

Sjekk opplysninger og fradrag

– Det er viktig at man går nøye gjennom og kontrollerer de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen. Det er ditt eget ansvar at opplysningene er riktige og fullstendige og at du får med de fradragene du har krav på, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Skatteetaten har laget en fradragsveiviser for enkeltpersonforetak, som er tilgjengelig på skatteetaten.no/enkelfradrag. Denne gir en oversikt over de vanligste utgiftene et enkeltpersonforetak kan trekke fra på skatten, for eksempel utgifter til bruk av bil, mobil, brebånd og hjemmekontor.

Som næringsdrivende skal man vanligvis sende inn næringsoppgave og personinntektsskjema sammen med selvangivelsen. Disse skjemaene kan fylles ut elektronisk i Altinn sammen med selvangivelsen.

Næringsdrivende kan søke om 14 dagers utsatt leveringsfrist. Søknaden må leveres elektronisk på skatteetaen.no innen 31. mai.


Første skatteoppgjør 6. august

Når selvangivelsen er ferdig behandlet, kommer skatteoppgjøret.  Første pulje med skatteoppgjør for næringsdrivende og deres ektefeller er klar 6. august. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 15. oktober.

Utvidede åpningstider

I forbindelse med innleveringsfristen lørdag 31. mai klokken 24, har Skatteetaten utvidete åpningstider på telefon 800 80 000 onsdag og lørdag. Våre veiledere svarer på spørsmål fra klokken 08 til 18 onsdag, og fra klokken 10 til 16 lørdag. 

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.