Siste frist for å levere selvangivelsen

Pressemelding Publisert: 29.04.2014

  • Skriv ut

I morgen 30. april, er siste frist for å sjekke selvangivelsen, føre opp eventuelle fradrag og levere den. Har du ingen endringer i selvangivelsen, trenger du ikke levere. 

- Vi er i ferd med å fase ut papiret og gjøre elektronisk kommunikasjon til hovedregelen. Det er både trygt og enkelt å levere selvangivelsen på nett, og vi hjelper dem som trenger det. På skatteetaten.no har vi lagt ut filmer om hvordan man endrer og legger til poster i selvangivelsen elektronisk, sier skattedirektør Hans Christian Holte. 

De som velger å levere selvangivelsen på papir, får ikke skatteoppgjøret før tidligst i august. I fjor leverte i underkant av 300 000 skattebetalere selvangivelsen på papir. 

- Alle kan levere elektronisk, både de som er registrert som elektroniske brukere og alle andre. Det er raskere og mer effektivt å behandle selvangivelser som er levert elektronisk, sier Holte.

De som har endringer i selvangivelsen kan både endre og levere elektronisk på skatteetaten.no. 600 000 lønnstakere og pensjonister har hittil levert selvangivelsen sin. 

Sjekk opplysninger og fradrag

Skattebetalerne har selv ansvar for å sjekke at de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen er korrekt og fullstendig utfylt. De forhåndsutfylte opplysningene kan man kontrollere ved å sammenligne dem med tallene i lønns- og trekkoppgavene fra arbeidsgivere samt årsoppgavene fra for eksempel banker, NAV og barnehager. 

Skatteetaten oppfordrer alle til å sjekke selvangivelsen nøye og rette opp eventuelle feil, slik at man ikke betaler for mye skatt. Det er særlig viktig å sjekke hvilke fradrag du kan få. Ikke alle fradragene er forhåndsutfylte i selvangivelsen, noen må du kreve selv. På skatteetaten.no er det lett tilgjengelige veiledere og kalkulatorer som hjelper deg med å finne ut hvilke fradrag du har rett på.

Første skatteoppgjør 25. juni

Første dato for skatteoppgjøret er 25. juni. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 6. august og 15. oktober. De som leverer selvangivelsen på papir, får ikke skatteoppgjøret før tidligst 6. august.

Utvidede åpningstider

I forbindelse med innleveringsfristen onsdag 30. april klokken 24, har Skatteetaten utvidete åpningstider på telefon 800 80 000 og facebook.com/skattenmin. Våre veiledere svarer på spørsmål fra klokken 09 til 21 tirsdag, og fra klokken 09 til 24 onsdag. 

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.