Skattelistene tilgjengelig i morgen

Pressemelding Publisert: 16.10.2014

  • Skriv ut

I morgen åpnes det for søk i skattelistene på skatteetaten.no. Nå kan du se hvem som har søkt på deg.

Fredag 17. oktober legges skattelistene for inntektsåret 2013 ut for søk på skatteetaten.no.

- Fra i år er det ny ordning for søk i skattelistene. Med den nye ordningen kan du finne ut hvem det er som har søkt på deg i skattelistene. Ved å klikke på en fane inne i søket får du en statistikk som viser navn, fødselsår, postnummer og poststed på den som har søkt på deg, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Skattelistene for inntektsåret 2013 er tilgjengelig på skatteetaten.no etter at siste skatteoppgjør er klart. For å søke i skattelistene må du logge deg inn via ID-porten med MinID. Det er bare siste års skattelister som er tilgjengelig for søk.
Om lag 898 000 unike brukere har i løpet av året vært inne og sett på skattelistene for inntektsåret 2012.  Det er gjort mer enn 16, 5 millioner søk.

Skattelistene inneholder opplysninger om navn, fødselsår for personer eller organisasjonsnummer for selskaper, postnummer, poststed, skattekommune, nettoinntekt, nettoformue og utlignet skatt.

Slutt på søk via nettaviser

I 2011 ble det gjennomført en innstramming i reglene for å publisere skattelistene. Innstrammingen innebærer at det ikke lenger er tillatt å publisere søkbare skattelister i blant annet nettaviser. Hensikten er blant annet å unngå kommersiell bruk av opplysningene.

Pressen får fortsatt utlevert skattelister til journalistiske formål, men skriver under en avtale som regulerer bruken. Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på internett eller gis til andre. Pressen kan likevel omtale enkeltpersoner i avisartikler og publisere topplister.

 

For mer informasjon, kontakt: Skatteetatens pressetelefon 945 01 000

Last ned skjermbilder

Last ned skjermbilder

  1. Skjermbilde 1 - søkeside
  2. Skjermbilde 2 - oversikt over hvem som har søkt på deg

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.