Skattepenger uten papir i posten

Pressemelding Publisert: 02.06.2014

  • Skriv ut

Skatteetaten er først til å ta i bruk digitalt førstevalg. Fra nå vil de aller fleste motta skatteoppgjør og selvangivelse bare på nett. Med den nye ordningen må du aktivt reservere deg mot elektronisk kommunikasjon. Vil du ha skatteoppgjøret på papir er fristen 10. juni.

Tidligere i år bestemte regjeringen at digital kommunikasjon med det offentlige skal være hovedregelen. Skatteetaten tar som første offentlige virksomhet i bruk et nytt felles kontakt- og reservasjonsregister for offentlig sektor. Tre millioner innbyggere som har registrert sin e-postadresse og/eller mobilnummer ved innlogging til offentlige tjenester på nett får nå skatteoppgjøret bare elektronisk.


- Vi ønsker å prioritere vårt elektroniske tilbud enda sterkere. Den digitale utviklingen har gjort det mulig for oss å tilby bedre, enklere og raskere løsninger for skattebetalerne.  2014 markerer et veiskille for Skatteetaten. I januar kunne arbeidsgiverne hente skattekortet til arbeidstakerne sine elektronisk. Selvangivelsen ble sendt ut på papir til de fleste for siste gang i år, og når skatteoppgjøret er klart i juni får de fleste skattebetalerne varsel på SMS og e-post om at oppgjøret er klart i Altinn, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Skatteetaten sender varsel på SMS og/eller e-post når oppgjøret til hver enkelt er klart. Første dato for skatteoppgjøret i år er 25. juni. Det er løpende skatteoppgjør fra 6. august og frem til 15. oktober.

Kan reservere seg

De som vil ha skatteoppgjøret og andre viktige brev fra offentlig sektor på papir, kan reservere seg i et eget register på www.norge.no.

- Tidligere måtte vi ha samtykke for å sende post bare på nett. Nå blir det omvendt, slik at de fleste kun får den elektroniske utgaven av skatteoppgjøret og selvangivelsen med mindre de aktivt reserverer seg mot kommunikasjon på nett, sier Holte.

De som ønsker å få skatteoppgjøret på papir, men som har registrert e-postadresse og mobilnummer hos offentlige myndigheter, må reservere seg innen 10. juni. Dette kan gjøres enkelt på www.norge.no eller ved å ringe grønt nummer 800 30 300.

De som aldri har brukt noen digitale offentlige tjenester og alltid har mottatt skatteoppgjøret på papir, vil fortsatt få oppgjøret og annen post på papir som før.

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon: 945 01 000 

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.