Færre må vente til oktober

Pressemelding Publisert: 16.05.2012

  • Skriv ut

Tips en venn

Tips en venn
Skatteoppgjøret for de fleste lønnstakere og pensjonister er klart fra mandag 25. juni. Det blir løpende skatteoppgjør frem til oktober.

Når en saksbehandler har ferdigstilt den enkelte skattyters selvangivelse, får skattyteren et skatteoppgjør. I år er ordningen med løpende skatteoppgjør utvidet. Fra siste uken i juli blir det ukentlige oppgjørspuljer frem til siste oppgjør, onsdag 17. oktober. Dette betyr at skattyter får skatteoppgjøret så snart selvangivelsen er ferdig behandlet i perioden juni til oktober.

Fra i år inkluderes personlige næringsdrivende i ordningen med løpende skatteoppgjør. Det betyr at første skatteoppgjørspulje for personlige næringsdrivende er allerede siste uken i juli. Mange personlige næringsdrivende vil fortsatt få skatteoppgjøret sitt i oktober, slik de er vant med fra tidligere år.

-  Skattytere med kompliserte økonomiske forhold vil måtte vente til oktober med å få skatteoppgjøret sitt, det samme gjelder de som av ulike årsaker tas ut til kontroll, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Astrid Bugge Mjærum.

Ny frist for å få skatteoppgjøret papirløst

De som velger å være eAktører får sms og/eller e-post straks skatteoppgjøret ligger klart elektronisk, og de slipper å få det på papir. Over 400 000 skattytere har valgt å få tilsendt selvangivelsen og skatteoppgjøret på denne måten. Det er fremdeles mulig å velge det papirløse skatteoppgjøret. Lønnstakere og pensjonister som ikke allerede er eAktør, har frist for å registrere seg som eAktør for å få skatteoppgjøret bare elektronisk 1. juni.

Kan ikke garantere tidspunkt for den enkeltes skatteoppgjør

Det er dessverre ikke mulig å si når den enkelte skattyters selvangivelse er ferdig behandlet og skattyter får det endelige skatteoppgjøret sitt. Skatteoppkreveren i skattyters kommune kan ikke svare på når tilgodebeløp utbetales. I fjor fikk nesten 2,8 millioner lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt i juni. Av disse fikk nesten 2,2 millioner penger tilbake, mens bortimot 440 000 måtte betale restskatt.
For å unngå restskatt med tilhørende rentetillegg kan skattyter velge å betale tilleggsforskudd senest 31. mai 2012.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.