Presseinvitasjon: De europeiske skattedirektørene møtes i Oslo for å diskutere fremtidens skatteinnkreving

Pressemelding Publisert: 11.06.2012

  • Skriv ut
I skyggen av den økonomiske uroen i Europa, møtes skattedirektører og toppledere fra 46 land og internasjonale skatteorganisasjoner for å diskutere hvordan skatteinnkrevingen kan bli mer effektiv.

− Aldri har vi hatt en mer spennende og viktig dagsorden for generalforsamlingen i IOTA. Det er klart at den økonomiske uroen i flere europeiske land har aktualisert debatten om hvordan vi skal få til gode og effektive skatteadministrasjoner. Det har aldri vært viktigere å få de gode løsningene på bordet og lære hva som fungerer av hverandre, sier skattedirektør og president i IOTA Svein R. Kristensen.

Kristensen er vert for  IOTAs (The Intra-European Organisation of Tax Administrations) generalforsamling i Oslo 4-6. juli 2012. IOTA er en organisasjon for europeiske skattemyndigheter som tilbyr medlemslandene et forum for å diskutere skatteforvaltning. IOTA har 46 skatteadministrasjoner som medlemmer.

På dagsorden står en rekke tema som kan ha avgjørende betydning for å løfte den offentlige økonomien i en rekke land. Hovedtemaet for årets konferanse er ”Good Governance – the Way Forward for Tax Administrations Moving from Reactive to Proactive Approaches”.

To forskere – amerikanske Wojciech Kopczuk fra Colombia Unversity og norske Anette Alstadsæter fra Universitetet i Oslo – vil presentere funn fra sin forskning om skattyteradferd i ulike land, og den prisbelønnede journalisten Vanessa Houlder fra Financial Times i London skal lede en paneldebatt med to skattedirektører, en representant for det internasjonale pengefondet, en representant fra OECD og de to forskerne. Denne delen av konferansen vil være åpen for pressen.

Finansminister Sigbjørn Johnsen har innledningstalen på konferansen: En moderne skatteadministrasjonen – finansministerens beste venn.

Journalister som ønsker å delta eller ønsker intervjuer, kan kontakte kommunikasjonsrådgiver Thomas Tangen i Skattedirektoratet:

Mobil: 930 53 555

E-post: thomas.tangen@skatteetaten.no

Twitter: @thomastangen

Vedlagt ligger agendaen og et bakgrunnsnotat som beskriver problemstillingene som skal diskuteres på generalforsamlingen.

Vedlegg

 Background note
 Agenda

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.