Sikkerheten er det viktigste

Pressemelding Publisert: 21.03.2012

  • Skriv ut
For Skatteetaten er sikkerhet det viktigste. Altinn vil ikke åpne for tilgang til selvangivelsene før vi er trygge på at feilen er funnet og løst.

Sammen med Brønnøysundregistrene som har ansvaret for Altinn, jobber Skattedirektoratet for fullt for å finne årsaken. Det er dessverre ennå ikke mulig å si noe om når Altinn kan åpnes igjen.

– For Skatteetaten er sikkerhet og personvern det aller viktigste. Vi har stor forståelse for at stengningen oppleves frustrerende for alle dem som trenger tilgang til tjenester i Altinn, men løsningen kan ikke åpne før vi helt trygge på at feilen er funnet og rettet opp, sier fungerende skattedirektør Sven Rune Greni.

Det er én person og hans kone som har fått vist sine personnummer på Altinn. Det er ikke vist detaljer fra selvangivelsen eller lignende. Ingen andre skattytere har fått vist opplysninger på Altinn. Skatteetaten mener likevel at sikkerhetsbruddet er svært alvorlig.
       
Utsendelsen av selvangivelsen startet i går. Det er 40 dager til fristen for innlevering av selvangivelsen og vi vurderer situasjonen forløpende.

– Fristen for lønnstakere og pensjonister er 30. april. Vi forventer at Altinn er oppe igjen i tide til at selvangivelsen kan leveres på vanlig måte, sier Greni.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.