Sjekk dine trekk før du reiser vekk

Pressemelding Publisert: 25.04.2012

  • Skriv ut
Trenger du å endre eller føye til noe i selvangivelsen? Nå haster det. Frist for å levere er 30. april, førstkommende mandag. Hittil har rundt 445 000 levert på nett.

En snau uke før fristen for lønnstakere og pensjonister har nøyaktig 444 727 levert selvangivelsen. Dette er på omtrent samme nivå som i fjor. Svært mange venter til siste liten. I fjor ble rundt 150 000 selvangivelser levert det siste døgnet. Fra kl 22:00 til midnatt kom det inn over 34 000 selvangivelser. 

- Husk at leveringsfristen i år faller på en såkalt inneklemt mandag. Planlegger du langhelg er det lurt å levere i dag eller i morgen, sier kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum. - Gjør jobben nå, så slipper du å komme i trøbbel fordi du mangler nettforbindelse eller har reist fra årsoppgavene dine, oppfordrer hun.

Kontroller om opplysningene i selvangivelsen er korrekte og fullstendige. Sørg for at du får de fradragene du har rett på. Dersom du ikke har noe å endre eller tilføye behøver ikke selvangivelsen leveres. Hittil i år har nesten 100 000 levert selvangivelsen selv om de ikke har endringer.

- Vi ser at ganske mange leverer selv om de ikke behøver å gjøre det. Det er kun hvis du må rette opp i forhåndsutfylte opplysninger eller føre inn manglende opplysninger at du trenger å levere, presiserer Mjærum.

Bruk starthjelpen og rettledningen du har mottatt. På skatteetaten.no finner du enda mer utfyllende informasjon. Skulle du stå fast og trenge hjelp underveis har Skatteetaten utvidet åpningstid fremover; både på telefon og på Facebook.

- Over 3600 er på Facebook hvor vi svarer på spørsmål, og i forrige uke besvarte telefontjenesten vår over 32 000 henvendelser om levering av selvangivelsen. Ring gjerne på kveldstid eller bruk tilbakering. I tillegg oppsøker mange skattekontorene og får god hjelp der, sier Mjærum.

Utvidede åpningstider på telefon 800 80 000 og facebook.com/skattenmin

23. - 27. april kl 08 - 21
28. april kl 12 - 19
30. april kl 08 - 24

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.