Ungdom må følge med på inntekten sin for å få riktig skatt

Pressemelding Publisert: 19.06.2012

  • Skriv ut
Mange ungdommer skal snart begynne i sommerjobb. De må selv følge med på inntekten sin for å unngå at arbeidsgiver trekker 50 prosent i skatt.

Mange ungdommer skal snart begynne i sommerjobbene sine. Med frikort, som er et skattekort som viser arbeidsgiver at man ikke skal betale skatt, kan man tjene inntil 39 950 kroner i løpet av et kalenderår.

- Tjener man over grensen er det viktig å huske å bestille et nytt skattekort med et høyere trekk. Hvis ikke vil arbeidsgiver trekke 50 prosent i skatt av det man tjener som går over 39 950 kroner, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Astrid Bugge Mjærum.

81 prosent bestiller elektronisk

Flere bruker elektroniske tjenester når de bestiller skattekort. I år er 81 prosent av frikortene bestilt  via internett eller SMS. Tall fra begynnelsen av juni viser at dette omfatter ca 87 400 frikort.  Av disse var 77 800 bestilt av ungdommer mellom 13 og 19 år, som er den aldersgruppen hvor flest bruker frikort.
De tre første dagene i uka, mellom klokka 20.00 og 22.000, bestiller flest via de elektroniske tjenestene.

Det er enkelt å bestille frikort. Gå inn på skatteetaten.no, tast inn fødselsnummeret ditt og etter noen dager vil det ligge i postkassen. Du kan også bestille via SMS. Send FRIKORT (mellomrom) fødselsnummer til 02111

- Med to arbeidsgivere kan frikortbeløpet deles i to beløp. Man velger størrelsen på beløpet for den ene arbeidsgiveren innenfor totalen på 39 950 kroner, sier Mjærum.

Skattekort

Alle som tror de kommer til å tjene over 39 950 kroner i løpet av 2012, må endre skattekortet med MinID. Dette kan gjøres på skatteetaten.no og skattekortet kommer til den adressen man er folkeregistrert på.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.