Vil du slippe renter på restskatt?

Pressemelding Publisert: 23.05.2012

  • Skriv ut
Alle som vet at de betalte for lite skatt i 2011, kan velge å betale inn ekstra innen 31. mai for å slippe rentene på restskatten. I fjor benyttet 242 000 personer denne muligheten.

Foreløpig skatteberegning gir en god pekepinn på om skattyter kan forvente restskatt eller penger til gode i skatteoppgjøret. Alle som ser at de ligger an til å få restskatt kan velge å betale inn et tilleggsforskudd innen 31. mai. Da slipper de å betale renter på beløpet de skylder i skatt. Renten er på 1,26 prosent.

I fjor valgte nærmere 242 000 skattytere å bruke denne muligheten og kvittet seg med en samlet restskatt på ikke mindre enn 13 milliarder kroner. I gjennomsnitt betalte de inn 53 955 kroner i ekstra skatt, eller tilleggsforskudd som det kalles.

- Skatteetaten er opptatt av riktig skatt til rett tid. Når skattyter oppdager at det er trukket litt for lite skatt gjennom året, er det flott at vi har denne muligheten til å gjøre opp for seg uten å bli belastet med renter, sier kommunikasjonsdirektør Astrid Bugge Mjærum.

Fristen for innbetaling av tilleggsforskudd påvirkes ikke av om du har fått utsatt selvangivelsesfrist etter søknad. Betaling etter fristen blir ikke tatt hensyn til ved endelig skatteavregning.

Dersom det er innbetalt for mye tilleggsforskudd, vil det godtgjøres renter ved tilbakebetaling av tilleggsforskuddet.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.