102 000 elektroniske brukere har sjekket selvangivelsen

Pressemelding Publisert: 19.03.2013

  • Skriv ut

Før kl 10 i dag hadde 102 000 elektroniske brukere (e-brukere) sjekket selvangivelsen sin. 

580 000 e-brukere hadde sagt ja til å få selvangivelsen og skatteoppgjøret kun elektronisk da fristen gikk ut 1. mars. Frem til kl. 10 i dag hadde 102 000 e-brukere logget seg inn og sjekket selvangivelsen.

De som er e-brukere får sms og/eller e-post fra Skatteetaten i løpet av dagen om at de har fått selvangivelsen.

- Da folk kom på jobb i dag tidlig økte trafikken, og nå har nesten en av fem e-brukere sett selvangivelsen sin, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Det har vært noen saker i nettmediene som var vinklet på problemer med Altinn. Dette stemmer ikke. Difi hadde en kort periode problemer med påloggingen for noen brukere som ikke mottok pin-kode på SMS, men dette er nå i orden.

Flere muligheter for innlogging

Det er flere muligheter for å logge seg inn på skatteetaten.no for å se selvangivelsen. I år kan man også  bruke Bank-ID for å logge seg inn, i tillegg til MinID, Bypass og Commfides.

Selvangivelsen er en oversikt over inntekter,fradrag, formue og gjeld. Skatteetaten bruker selvangivelsen til å beregne skatten.

- Det  er viktig at folk sjekker at opplysningene i den forhåndsutfylte selvangivelsen er korrekte og fullstendige. Dersom man har endringer i selvangivelsen kan man endre og levere med en gang.
Dersom man ikke har noen endringer behøver man ikke levere, sier Kristensen. 

3, 9 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende har ikke registrert seg som e-brukere. Disse får tilgang til selvangivelsen tirsdag 2. april, og samme dag starter utsending av selvangivelsen på papir til disse.

For å få skatteoppgjøret for inntektsåret 2012 elektronisk er fristen for å registrere seg som e-bruker 5. juni.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.