1,8 millioner søk i skattelistene før lunsj

Pressemelding Publisert: 18.10.2013

  • Skriv ut

Før kl 12 i dag hadde 79 000 personer logget seg inn på skatteetaten.no og søkt i skattelistene. Det er gjort nærmere 1,8 millioner søk siden skattelistene ble tilgjengelig kl. 0300 i natt.

- Innen kl. 9 var det gjort 100 000 flere søk enn på samme tid i fjor. Trafikken er erfaringsmessig aller størst den dagen skattelistene legges ut. Tallene viser at det er interesse for skatteopplysningene, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

For å søke i skattelistene på skatteetaten.no må publikum logge seg på via ID-porten og MinID, BankID, Buypass ellers Commfides.  

- Ved at publikum må logge se på via ID-porten er det lagt en terskel for å få tilgang til skatteopplysningene, sier Holte.

Skattelistene inneholder navn, postnummer poststed, kommune, fødselsår eller organisasjonsnummer for bedrifter, fastsatt nettoinntekt og nettoformue. Det er skattelistene for 2012 som nå er tilgjengelig fram til oktober neste år.

For mer informasjon, kontakt: Skattedirektoratets pressetelefon 945 01 000

Pressen

Ny ordning ble innført i 2011, og pressen får fortsatt utlevert skattelistene elektronisk til journalistiske formål etter at ansvarlig redaktør har undertegnet en avtale som regulerer bruken. Pressen forplikter seg gjennom avtalen til at hele eller deler av skattelisten ikke skal legges ut på internett eller gis til andre.
-  94 presseorganer har fått skattelistene til journalistisk bruk i år. Etterlevelsen av avtalen er så langt vi kan se nå god, sier Holte.

For mer informasjon, kontakt: Skattedirektoratets pressetelefon 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.