3,9 millioner får selvangivelsen fra i dag

Pressemelding Publisert: 02.04.2013

  • Skriv ut

Tirsdag 2.april får 3,9 millioner lønnstakere, pensjonister og næringsdrivende selvangivelsen for inntektsåret 2012 elektronisk på skatteetaten.no. Samtidig starter utsendelsen av selvangivelsen på papir.

Det er viktig at alle kontrollerer at beløpene i selvangivelsen stemmer med lønns- og trekkoppgavene fra arbeidsgiver og årsoppgaver fra banker, NAV, barnehager og så videre. For at selvangivelsen skal bli riktig må alle beløp være korrekte og tatt med.

- Vi oppfordrer alle til å sjekke selvangivelsen, og til å føre opp beløp som ikke er med. Du må særlig huske å få med fradragene som du kan ha  rett på, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Skatteetaten har laget en egen fradragsveileder på skatteetaten.no/finnfradrag.  Den gir oversikt over noen av de vanligste utgiftene som kan trekkes fra på skatten. Her kan du huke av for spørsmål som gjelder deg, og se hvilke fradrag du kan ha krav på.

Innlevering av selvangivelsen

For lønnstakere og pensjonister er fristen for å levere selvangivelsen 30. april. Skattytere som ikke har noe å endre eller tilføye skal ikke levere selvangivelsen.

- Vi ønsker at de som har endringer leverer elektronisk. Alle kan levere elektronisk, både de som er elektroniske brukere og alle andre. De som leverer selvangivelsen på papir kan ikke vente å få skatteoppgjør i juni i år, men tidligst 7. august, sier Kristensen.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.