930 000 leverte selvangivelsen på nett

Pressemelding Publisert: 01.05.2013

  • Skriv ut

Da fristen for å levere selvangivelsen gikk ut ved midnatt tirsdag kveld, hadde rundt 930 000 levert selvangivelsen på nett. Dermed leverte mer enn 100 000 flere selvangivelsen elektronisk i år.

Det ble ikke meldt om tekniske problemer i forbindelse med innlevering av selvangivelsen.

- Jeg er svært fornøyd med at innleveringen har gått uten problemer. Flere har levert på nett, og det ser ut til at vi har nådd fram med budskapet vårt om at de som har endringer i selvangivelsen leverer elektronisk, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Rundt 740 000 lønnstakere og pensjonister gjorde endringer i sin selvangivelse, mens 237 000 leverte uten endring. 195 000 skattytere leverte selvangivelsen i løpet av det siste døgnet.

I år har færre skattytere hatt behov for hjelp av våre veiledere på telefon og Facebook. I hele selvangivelsesperioden har rundt 260 000 personer ringt Skatteetatens kundetelefon. Det er om lag 60 000 færre enn i fjor.

Slik unngår man renter på restskatten

Alle som vet at de betalte for lite skatt i 2012, kan velge å betale inn ekstra innen 31. mai for å slippe rentene på restskatten. Kontonummer og KID-nummer som skal brukes for å betale inn tilleggsforskuddet står i selvangivelsen.

Fristen for innbetaling av tilleggsforskudd påvirkes ikke av utsatt leveringsfrist hvis man søkte om det før 30.april.

Skatteoppgjørene

Når Skatteetaten har behandlet selvangivelsen får skattyter et skatteoppgjør. Første pulje av skatteoppgjør i år er fra 26. juni.

Den første oppgjørspuljen omfatter de fleste lønnstakere og pensjonister som benyttet seg av leveringsfritaket eller har levert selvangivelsen elektronisk. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 7. august og 16. oktober.

Disse oppgjørene inkluderer personlig næringsdrivende og skattytere som har levert selvangivelsen på papir.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.