Eksklusiv åpning for elektroniske brukere

Pressemelding Publisert: 18.03.2013

  • Skriv ut

I morgen får de skattyterne som selv aktivt har valgt å registrere seg som elektroniske brukere (e-brukere) eksklusiv tilgang til selvangivelsen sin. 580 000 personer har sagt ja til å være e-brukere hos Skatteetaten. Alle andre lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende må vente til etter påske for å se selvangivelsen i Altinn.

Da fristen for å bli e-bruker og få tidligere selvangivelse gikk ut 1. mars i år hadde bare 580 000 innbyggere sagt ja til å bli e-bruker hos Skatteetaten. Resten av befolkningen, 3,9 millioner lønnstakere, pensjonister og personlig næringsdrivende må vente til etter påske for å se selvangivelsen sin elektronisk. Fra 2. april starter også utsending av selvangivelsen på papir til disse. I år får også de som leverer selvangivelsen på papir ikke et tidlig skatteoppgjør i juni, men tidligst 7. august.

E-brukere har samtykket i å kun kommunisere elektronisk med Skatteetaten, og får selvangivelsen og skatteoppgjøret sitt elektronisk.

- De som har valgt å være e-bruker gjør det mulig for oss å gi dem bedre og raskere service. Det tar blant annet lengre tid å lage og behandle selvangivelser på papir. Vi ønsker også at flest mulig innbyggere skal registrere seg som e-brukere, og derfor tilbød vi e-brukerne en tidligere selvangivelse enn alle andre i år, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Oversikt over viktige datoer

  • 19. mars: Selvangivelsen tilgjengelig elektronisk for e-brukere
  • 2. april: Selvangivelsen tilgjengelig elektronisk for alle. Utsending på papir starter
  • 30. april: Frist for å søke om utsatt levering av selvangivelsen
  • 30. april: Frist for levering av selvangivelsen

- Vi har i mange år arbeidet for å effektivisere og modernisere Skatteetaten. Innbyggerne og næringslivet verdsetter dette, og det er vi glad for, sier Kristensen.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.