Elektronisk skattekort brukes allerede av 20 000 bedrifter

Pressemelding Publisert: 12.03.2013

  • Skriv ut

Neste år innføres elektronisk skattekort. Allerede nå har over 20 000 bedrifter tatt i bruk ordningen og flere bør begynne slik at de får gjort de nødvendige forberedelsene. 

Skatteetaten har åpnet for en prøveordning for bedrifter frem mot at ordningen innføres neste år. To måneder inn i prøveåret har over 20 000 arbeidsgivere tatt i bruk elektronisk skattekort. Samlet har de hentet skattekort for mer enn 600 000 skattytere.

- Ta i bruk ordningen tidlig

Prøveordningen åpnet i desember i fjor. Gradvis har flere begynt å bruke elektronisk skattekort.  Skatteetaten anbefaler bedrifter å bli med så tidlig som mulig slik at de får gjort de nødvendige forberedelsene. 

- For å få god innsikt i nye rutiner og være best mulig forberedt til elektronisk skattekort innføres fra 2014, anbefaler vi arbeidsgivere å ta i bruk ordningen så tidlig som mulig, sier direktør Jan Christian Sandberg i Skattedirektoratet.

Alle arbeidsgivere som har et lønnssystem som er tilpasset tjenesten kan ta i bruk ordningen allerede nå. Fra juni vil ordningen være tilgjengelig også for arbeidsgivere uten lønnssystem.

Forenkling for arbeidsgivere

Med elektronisk skattekort blir det slutt på manuell behandling av skattekort for arbeidsgivere.

- Arbeidsgivere kan nå hente skattekortene elektronisk for alle ansatte. Ordningen gjør også at de automatisk får melding hvis en ansatt endrer skattekortet i løpet av året. Det betyr færre manuelle rutiner og at opplysningene alltid er oppdaterte, sier Sandberg.

Prøveordningen omfatter kun arbeidsgivere. Private skattytere må vente til neste år før de merker effekt av ordningen.

- Da blir det enklere også for dem ved at de ikke lenger trenger å levere skattekortet til sin arbeidsgiver, sier Sandberg.


For mer informasjon se www.skatteetaten.no/eskattekort

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.