Første arbeidsdag for ny skattedirektør

Pressemelding Publisert: 05.08.2013

  • Skriv ut

I dag starter Hans Christian Holte som ny skattedirektør. Han vil lede en stor og sentral etat, som har ansvaret for å sikre finansieringen av velferdssamfunnet samt sørge for et oppdatert folkeregister.

Hans Christian Holte etterfølger tidligere skattedirektør Svein Kristensen. Holte kommer fra stillingen som direktør for Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi). Han er tilsatt som skattedirektør for en periode på seks år.

Skattedirektøren leder en etat med 6500 ansatte fordelt på Skattedirektoratet og fem regioner. Skatteetaten har ansvar for at skatter og avgifter blir fastsatt og innbetalt på riktig måte samt at folkeregisteret er oppdatert.

- Skatteetaten er en helt sentral del av offentlig sektor i Norge. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, forvalte og utvikle videre den solide posisjonen som etaten har i dag. Jeg ser fram til å gå inn i en virksomhet som ligger i front med digitaliseringen av kommunikasjonen mellom staten og innbyggerne, og til å utvikle dette enda videre i årene fremover, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Bakgrunn
Holte kommer fra Difi, der han har vært direktør siden 2008. Han har tidligere arbeidet som ekspedisjonssjef og assisterende departementsråd i Kunnskapsdepartementet fra 2005 til 2008 og blant annet som avdelingsdirektør i Sosial- og helsedirektoratet fra 2002. Holte er utdannet cand.polit. med hovedfag i statsvitenskap fra Universitetet i Oslo i 1992.

For mer informasjon, kontakt: Skattedirektoratets pressetelefon 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.