Fortsatt næringsdrivende som ikke har levert selvangivelsen

Pressemelding Publisert: 29.07.2013

  • Skriv ut

Personlig næringsdrivende og aksjeselskaper hadde frist til 31. mai med å levere selvangivelsen. De fleste har levert, men snart blir de gjenværende skjønnslignet.

92 prosent av personlig næringsdrivende, og 85 prosent av aksjeselskaper har levert selvangivelsen, men de resterende risikerer å bli skjønnslignet. Det er nå sendt purrebrev til de 29 436 personlig næringsdrivende og 38 711 aksjeselskaper som ikke har levert.

De som ikke har levert må levere snarest mulig for å unngå skjønnsligning. I fjor ble 12 000 personlig næringsdrivende og 15 000 selskaper skjønnslignet. Det innebærer at Skatteetaten fastsetter skatten på grunnlag av de opplysningene vi har.

- Skjønnsligning kan ikke bli like korrekt som når skattyterne selv rapporterer, så det fører til mange klager og ekstra jobb for både skattyterne og Skatteetaten, sier avdelingsdirektør i Skattedirektoratet, Lucie Aunan.

De som leverer for sent får forsinkelsesavgift. Den varierer avhengig av hvor sent man leverer og hvor stor nettoinntekten og nettoformuen er.

Finn nyttig informasjon på skatteetaten.no

Fra 1.mai 2011 har mindre aksjeselskap hatt mulighet til å velge bort revisjon. Av de aksjeselskapene som er stiftet hittil i år har 72 prosent valgt bort revisor.

- For de som har valgt bort revisjon er det spesielt viktig å lese rettledningene og annen hjelp som finnes på skatteetaten.no/naering. Dette gjelder også for de næringsdrivende som verken har revisor eller regnskapsfører, sier Aunan.

For mer informasjon, kontakt Skattedirektoratets pressetelefon 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.