Ingen endringer i selvangivelsen - sitt i ro

Pressemelding Publisert: 23.04.2013

  • Skriv ut

Dersom opplysningene i den forhåndsutfylte selvangivelsen er korrekte og fullstendige, trenger en ikke levere den. Hvis opplysningene er mangelfulle, må man gjøre endringer og levere selvangivelsen innen 30. april.

Det er bare skattytere som har endringer i den forhåndsutfylte selvangivelsen som trenger å levere, og de kan levere allerede nå.

I fjor hadde 2,7 millioner lønnstakere og pensjonister ingen endringer i selvangivelsen. 340 000 nordmenn leverte likevel selvangivelsen uten endringer, noe de ikke hadde behøvd å gjøre.

- Du må passe på at den forhåndsutfylte selvangivelsen er riktig og fullstendig med hensyn til inntekter, fradrag, formue og gjeld. Pass på at du får de fradragene du har rett på. Noen fradrag er forhåndsutfylt i selvangivelsen, mens andre må du føre opp selv. Dette gjelder blant annet fradrag for pendlere, arbeidsreiser, sykdomsutgifter og uførhet. Sjekk at opplysningene i selvangivelsen stemmer, sier skattedirektør Svein Kristensen.

En fullstendig oversikt over hvilke fradrag som er forhåndsutfylt i selvangivelsen og hvilke skattyterne selv må føre opp, finnes på skatteetaten.no/fradrag.

Endre og lever elektronisk

De som har endringer i selvangivelsen kan både endre og levere elektronisk på skatteetaten.no. Dette gjelder både elektroniske brukere og alle andre. I år kan de som leverer selvangivelsen på papir ikke vente å få skatteoppgjøret sitt i juni, men tidligst 7. august.

- Mange leverer fortsatt selvangivelsen på papir, og det ønsker vi ikke at folk skal gjøre. Rundt 480 000 lønnstakere og pensjonister leverte på papir i fjor, alle disse kunne ha levert elektronisk. Det er raskere og mer effektivt for oss å behandle selvangivelser som er levert elektronisk, sier Kristensen.

Utvidede åpningstider

Skatteetaten har utvidede åpningstider på telefon 800 80 000 og facebook.com/skattenmin fram mot fristen for levering. Våre veileder på telefon er lettest å nå før lunsj og mellom kl. 13 og 14.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.