Rekordstort sommeroppgjør

Pressemelding Publisert: 07.08.2013

  • Skriv ut

I dag får rundt 660 000 personlig næringsdrivende, lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret sitt.

Fra i fjor er personlig næringsdrivende inkludert i ordningen med tidligere skatteoppgjør, og i år får hele seks av ti tidlig skatteoppgjør.

- Denne økningen er resultat av en langvarig satsing på effektiv behandling av selvangivelser for personlig næringsdrivende. Skatteetaten har flere pågående prosjekter for næringslivet. I løpet av to år skal vi implementere betydelige forenklinger. Vi samarbeider tett med næringslivet blant annet for å få en enklere selvangivelse, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Dette er årets første skatteoppgjør for næringsdrivende og deres ektefeller, mens de fleste lønnstakere og pensjonister fikk skatteoppgjøret 26. juni. I tillegg til de 230 000 næringsdrivende får 430 000 lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret i dag. I denne puljen er det totalt 434 000 skattytere som har penger til gode og de får tilbakebetalt i snitt 18 000 kroner, totalt 7,9 milliarder kroner. De 175 000 som får restskatt må betale totalt 6 milliarder kroner, i snitt 34 000 kr.

Løpende skatteoppgjør fremover

Frem til 16. oktober er det løpende skatteoppgjør. Skatteetaten kan dessverre ikke gi en dato for når hver enkelt selvangivelse er ferdig behandlet og skattyter får oppgjøret sitt, verken på skattekontoret eller på telefon. Det er flere grunner til at skattyter kan få et senere oppgjør. Det kan for eksempel være manglende opplysninger i selvangivelsen, og skattyter kan være tatt ut til kontroll. Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse en har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den.

De som har penger til gode får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker etter at skatteoppgjøret er klart. De som får restskatt får betalingskort i posten, og fristen for å betale beløp under 1000 kroner er tre uker etter at skatteoppgjøret var klart. Fikk du over 1000 kr i restskatt, deles den i to terminer med betalingsfrist 3 og 8 uker etter at skatteoppgjøret var klart. Hvis du ønsker å klage kan det gjøres på skatteetaten.no. Klagefristen er 6 uker etter at skatteoppgjøret er sendt deg.

Regionale pressekontakter kan kontaktes for kommunale tall.

For mer informasjon, ring Skattedirektoratets pressetelefon 945 01 000.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.