Siste frist for å levere selvangivelsen

Pressemelding Publisert: 29.04.2013

  • Skriv ut

I morgen er det siste frist for å levere selvangivelsen. De som ikke har noe å endre trenger ikke levere. De som har endringer i selvangivelsen leverer elektronisk på skatteetaten.no.

- Vi ser at mange leverer selvangivelser både på papir og på nett, som kunne latt være. Har du sjekket selvangivelsen din og forsikret deg om at alle opplysninger er riktige og ingenting mangler, så sitt i ro. Da trenger du ikke levere, sier skattedirektør Svein Kristensen.

Skattyterne har selv ansvar for å sjekke at de forhåndsutfylte opplysningene i selvangivelsen er korrekt og fullstendig utfylt. 

- Det er viktig at folk sjekker selvangivelsen, og passer på at all inntekt, formue og gjeld er med. Det er spesielt viktig at du får sjekket om alle fradragene du har rett på har kommet med. I år har vi derfor laget en egen fradragsveileder. Den gir deg oversikt over noen av de vanligste utgiftene du kan trekke fra på skatten. Huk av for spørsmål som gjelder deg, og se hvilke fradrag du kan ha krav på, sier Kristensen.


Rundt 600 000 lønnstakere og pensjonister har hittil levert selvangivelsen sin. Mer enn 140 000 personer har besøkt fradragsveilederen på skatteetaten.no/finnfradrag siden den ble lansert 19. mars.

Hjelp til utfylling av selvangivelsen

Skatteetaten har utvidete åpningstider på telefon og Facebook før fristen for levering går ut. Vår publikumstelefon 800 80 000 er betjent fra 08 – 2130 29. april, og 30. april fra 08 – 24. Våre veiledere svarer også på spørsmål på Facebook.com/skatten min og på Oslo S 29. og 30. april.

På nettsidene våre har vi blant annet veiledning om hvordan man fyller ut selvangivelsen. Her finner man også Rettledningen til selvangivelsen, som inneholder informasjon om alle utfyllingsfeltene i selvangivelsen.

Skatteetaten.no har hatt 4 millioner besøk siden vi la ut selvangivelsen for elektroniske brukere 19. mars.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.