I dag får 2,5 millioner igjen på skatten

Pressemelding Publisert: 24.06.2015

  • Skriv ut

I dag får de aller fleste lønnstakere og pensjonister skatteoppgjøret. Nær 2,5 millioner får igjen til sammen 27,2 milliarder kroner på skatten. 

Tre av fire skattytere får skatteoppgjøret kun elektronisk etter at Skatteetaten som første offentlige virksomhet i fjor gjorde elektronisk kommunikasjon med innbyggerne til hovedregelen. 

- Stadig flere får et tidlig skatteoppgjør. Det er mulig fordi de aller fleste av oss nå er elektroniske brukere. Nordmenn er veldig flinke til å benytte seg av de digitale løsningene Skatteetaten tilbyr, og er generelt veldig godt fornøyd med disse. Det har ført til at selvangivelsen er en stadig enklere oppgave å utføre for innbyggerne, samtidig som vi i Skatteetaten kan levere innbyggerne et raskere og sikrere skatteoppgjør, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Når kommer pengene på konto?

De 2,5 millioner skattyterne som får igjen på skatten får pengene inn på konto eller på utbetalingskort innen to uker fra 24. juni. Det er 530.000 lønnstakere og pensjonister som får restskatt, og de må betale tilsammen 7,4 milliarder kroner. Disse får betalingskort i posten. Fristen for å betale beløp under 1000 kroner, er 20. august. Restskatt over 1000 kroner deles i to terminer. Første termin er 20. august, og andre termin er 24. september.

- Den beste måten å unngå en eventuell restskatt på til neste år er å oppdatere Skatteetaten med endringer i privatøkonomien som kan påvirke skattetrekket. Overgang til pensjon eller reduserte gjeldsrenter på bil- og boliglån er eksempler på dette, sier Holte. 

Du kan klage

Neste pulje med skatteoppgjør kommer 5. august. Her inkluderes også personlig næringsdrivende og deres ektefeller, i tillegg til skattytere som leverte selvangivelsen på papir. Etter 5. august blir det løpende skatteoppgjør fram til siste oppgjørsdato 14. oktober. 

Skattyter har alltid mulighet til å klage på skatteoppgjøret. Hvis man mener noe er feil, er fristen for å klage seks uker etter skatteoppgjørets dato. Man kan klage elektronisk via skatteetaten.no/klage. Skatteetaten kan ikke gi en konkret dato for når den enkelte får skatteoppgjøret. Det kan for eksempel være mangelfulle opplysninger i selvangivelsen, eller du kan være tatt ut til kontroll. Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse man har, jo lengre tid tar det å behandle den.

For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000 

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.