Betal restskatten nå – unngå renter

Pressemelding Publisert: 26.05.2015

  • Skriv ut

Alle som betaler restskatten innen 31. mai, slipper å betale renter på det de skylder.

Den foreløpige skatteberegningen i selvangivelsen er en god pekepinn på om man betalte for mye eller for lite skatt i løpet av fjoråret.

–Vi er opptatt av at folk skal betale riktig skatt. Hvis du betaler inn det du er trukket for lite i skatt innen 31. mai, slipper du renter på restskatten. Vi oppfordrer alle til å bruke denne ordningen slik at de unngår renter, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Renten er 0,91 prosent per år, beregnet fra 1. juli 2014 til forfall for første termin for restskatt i 2015. Dersom du har betalt inn for mye restskatt, vil det godtgjøres renter ved tilbakebetaling.

Populær ordning

I fjor benyttet rundt 220.000 lønnstakere, pensjonister og selvstendig næringsdrivende seg av muligheten til å unngå renter på restskatten. De betalte inn tilsammen 12,5 milliarder kroner innen 31. mai.

Har du ikke gjort endringer i selvangivelsen, finner du beløpet du eventuelt skylder på siste side i selvangivelsen. Har du gjort endringer i selvangivelsen som kan påvirke den endelige skatteberegningen, kan du beregne skatten med en kalkulator på skatteetaten.no/beregnskatten.  Kontonummer og KID-nummer som skal brukes ved innbetaling av restskatt før 31. mai står i selvangivelsen.

Fristen for innbetaling av restskatt påvirkes ikke av utsatt selvangivelsesfrist, hvis du har søkt om det. Betaling etter fristen blir ikke tatt hensyn til ved endelig skatteavregning.

Første skatteoppgjør 24. juni

Første pulje med skatteoppgjør kommer 24. juni. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 6. august og 14. oktober. De som leverte selvangivelsen på papir, får ikke skatteoppgjøret før tidligst 6. august.

Skatteetaten varsler brukere på SMS og/eller e-post når skatteoppgjøret er klart.

 

Mer om restskatt, renter og innbetaling

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.