Mottatt selvangivelsen for næringsdrivende? Da må du levere den nå.

Pressemelding Publisert: 28.05.2015

  • Skriv ut

Alle de 357 000 personene som har fått selvangivelsen for næringsdrivende må levere den i løpet av søndag 31. mai for å unngå forsinkelsesavgift og mulig skjønnsligning. 

- Det er en del næringsdrivende som tror de ikke må levere selvangivelsen. Men leveringsfritaket gjelder bare for lønnstakere og pensjonister. Dersom du har mottatt selvangivelsen for næringsdrivende må du også levere den, selv om du for eksempel hadde liten næringsinntekt i 2014 eller nylig har avsluttet virksomheten, sier kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten Mariken Holter.

Som næringsdrivende skal man vanligvis sende inn næringsoppgave og personinntektsskjema sammen med selvangivelsen. Disse skjemaene kan fylles ut elektronisk i Altinn sammen med selvangivelsen. 

Det er hjelp å få

Skatteetaten veileder på både skatteetaten.no og på telefon. På nettsidene er det for eksempel laget en fradragsveiviser for enkeltpersonforetak. Denne gir oversikt over de vanligste utgiftene et enkeltpersonforetak kan trekke fra på skatten, for eksempel utgifter til bruk av bil, mobil, brebånd og hjemmekontor. 

I forbindelse med innleveringsfristen 31. mai har Skatteetaten utvidete åpningstidene på telefon 800 80 000 slik at man også kan få svar på spørsmål lørdag og søndag 10-15. Dersom man ønsker å søke om 14 dagers utsatt leveringsfrist så må søknaden leveres elektronisk innen midnatt 31. mai.

Unngå forsinkelsesavgift og skjønnsligning

Hvis man leverer for sent får man forsinkelsesavgift. Den varierer etter hvor sent selvangivelsen blir levert.  Ved levering innen én måned etter fristen, er avgiften 1 promille av nettoformuen og 2 promille av nettoinntekten. Dersom man ikke leverer selvangivelsen, kan man få tilleggsskatt og Skatteetaten foretar en skjønnsligning ved å fastsette skatten på bakgrunn av opplysningene etaten har.

Når selvangivelsen er ferdig behandlet, kommer skatteoppgjøret.  Første pulje med skatteoppgjør for næringsdrivende og deres ektefeller er klar 5. august. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 14. oktober.

For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.