Siste frist for å levere selvangivelsen

Pressemelding Publisert: 29.04.2015

  • Skriv ut

I morgen er siste frist for å levere selvangivelsen for lønnstakere og pensjonister. Har du sjekket at alt stemmer og du heller ikke har noen endringer, trenger du ikke levere.

Det er fortsatt 620 000 elektroniske brukere som ikke har sett på selvangivelsen sin. Den digitale utviklingen, der i år 3,4 millioner elektroniske brukere kun har fått digital selvangivelse innebærer at Skatteetaten nå kan se hvor mange som har åpnet selvangivelsen sin i Altinn.

– Bruk litt av tiden som er igjen til midnatt 30. april til å sjekke selvangivelsen. Selv om det har blitt stadig enklere å levere selvangivelsen, er det ikke slik at alt er korrekt og at alt er forhåndsutfylt. Det er flere poster der informasjonen mangler fordi vi ikke har grunnlagsdata, og det kan være feil fra banken eller fra arbeidsgiveren. Du kan ikke regne med at alle fradrag er med. Fradrag for pendling, arbeidsreiser og sykdomsutgifter er blant de fradragene som ikke er forhåndsutfylt, sier skattedirektør Hans Christian Holte.

Det er skattyters plikt å sørge for at de forhåndsutfylte tallene er korrekte. Manglende opplysninger om inntekt eller feil som fører til for store fradrag kan faktisk føre til tilleggsskatt og i verste fall anmeldelse.

På skatteetaten.no er det flere veiledere og kalkulatorer som skal hjelpe deg i innspurten. Alle kan levere elektronisk, både de som er registrert som elektroniske brukere og de som har mottatt selvangivelsen på papir.

 

Næringsdrivende

Fristen for å levere selvangivelsen for næringsdrivende er 31. mai. Fristen gjelder for alle som har mottatt selvangivelse for næringsdrivende. Dette gjelder selv om næringsvirksomheten ble avsluttet i 2014. Hvis du er næringsdrivende og leverer på papir, så er fristen 30. april. De som har mottatt selvangivelse for næringsdrivende må levere uansett om de har endringer eller ikke, og kan ikke bruke leveringsfritaket.

 

Skatteoppgjøret

Første dato for skatteoppgjøret er 24. juni. Deretter blir det løpende skatteoppgjør mellom 5. august og 14. oktober.

For de som leverer selvangivelsen på papir, vil ikke skatteoppgjøret være klart før tidligst 5. august. Har du penger til gode, får du normalt disse på konto i løpet av en til to uker etter at skatteoppgjøret er sendt ut.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.