Nå kommer skattetrekksmeldingen

Pressemelding Publisert: 15.12.2015

  • Skriv ut

I dagene framover sender Skatteetaten ut informasjon om skattekortet for 2016 til over 3,8 millioner lønnstakere og pensjonister. Selve skattekortet slipper du å levere til arbeidsgiver.

I skattetrekksmeldingen ser du hvilke opplysninger Skatteetaten har lagt til grunn for beregning av skattetrekket for 2016. –Det er viktig å sjekke at opplysningene om grunnlaget for skattekortet ditt stemmer.

Har du hatt store endringer i inntekt, formue eller fradrag bør du endre skattekortet slik at skatten du trekker i 2016 blir riktigst mulig, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten.

Har du bare én arbeidsgiver vil eventuelle lønnsendringer tas høyde for med tabellkortet. Har du derimot flere arbeidsgivere og prosentkort, bør du endre skattekortet hvis lønnen endrer seg. Det samme gjelder om du har tatt opp lån i løpet av året i forbindelse med kjøp av bolig. Overgang fra lønnsinntekt til trygd eller pensjon er også typiske eksempler på når skattekortet bør endres.

Enkelt å endre

Stemmer ikke grunnlaget, kan du enkelt endre skattekortet på skatteetaten.no. Du kan sjekke hva arbeidsgivere har rapportert om arbeidsforhold og lønnsopplysninger hittil i år ved å logge deg inn på Altinn og søke opp tjenesten «Mine inntekter og arbeidsforhold». Rapporten viser oppsummerte opplysninger hittil i år. Tjenesten er et godt verktøy for å sammenligne tallene som er lagt til grunn i skattetrekksmeldingen. Når du endrer skattekortet, får arbeidsgiver automatisk tilgang til det nye skattekortet ditt elektronisk fra Skatteetaten. Dermed trenger du fortsatt ikke levere noe til arbeidsgiver.

Frikort

Frikortbeløpet for 2016 er 50.000 kroner. Det betyr at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt dersom du tjener under 50.000 kroner i året. – Regner du med å ha flere arbeidsgivere i løpet av inntekståret, må du huske å fordele beløpet på alle arbeidsgiverne. Hvis du vet at du kommer til å tjene over 50.000 kroner i løpet av året, bør du bestille skattekort for å unngå restskatt, sier Holter.

For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.