Selvangivelsefristen for næringsdrivende nærmer seg

Pressemelding Publisert: 24.05.2016

  • Skriv ut

Rundt halvparten av de 320.000 som må levere selvangivelse for næringsdrivende har allerede levert. De som ikke er ferdige ennå må levere i Altinn senest midnatt tirsdag 31. mai.

Fra i år må alle næringsdrivende levere selvangivelse med pliktige vedlegg elektronisk til Skatteetaten. Næringsdrivende må også huske å levere selvangivelsen, selv om de ikke har endringer. Det såkalte leveringsfritaket som gjelder for personlige skattytere og pensjonister, gjelder nemlig ikke for næringsdrivende.

– De aller fleste har levert elektronisk i mange år allerede, men overgangen til elektronisk levering er en utfordring for noen. Vi ønsker å gi god informasjon og veiledning spesielt for disse via nett og telefon, sier Mariken Holter, kommunikasjonsdirektør i Skatteetaten.

Det er mye informasjon og hjelp på skatteetaten.no. Hvis du ikke finner det du trenger der, kan du ringe og få veiledning på telefon. Skatteetaten har i tillegg lansert en Facebookside for enkeltpersonforetak, Skatten min bedrift. Der kan du få svar på dine spørsmål og se hva andre lurer på.

– Ikke alle er klar over at de har mottatt selvangivelse for næringsdrivende. Eksempelvis kan man ha gått fra å ha drevet egen virksomhet til å bli lønnsmottaker. Dersom du har fått selvangivelsen for næringsdrivende må du logge inn i Altinn og levere den, sier Holter.

Skatteetaten lanserte i år en ny og enklere løsning for de som driver egen bedrift og gjør rapporteringen selv, "Næringsrapport skatt". Denne tjenesten kan brukes av små aksjeselskaper og enkeltpersonforetak som ikke leverer via fagsystemer, og vil spare mye tid og hodebry for de fleste som driver for seg selv.

– Næringsdrivende er pålagt å rapportere sine skatteforhold elektronisk. Da er det rett og rimelig at vi gjør det lett å gjøre det rett, sier Mariken Holter.

Enkeltpersonforetak må fortsette til selvangivelsen etter at Næringsrapport skatt er fylt ut for å korrigere personlige tall og sende inn. Aksjeselskap er ferdige med innsendingen når de har levert Næringsrapport skatt.

Det er mulig for næringsdrivende å søke om utsettelse av leveringsfristen. Søknadsfristen er 31. mai.

For mer informasjon, sjekk 

For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 94501000

 

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.