Skattedirektøren om Panama papers

Pressemelding Publisert: 04.04.2016

  • Skriv ut

Saker som dette viser hvor viktig det er å prioritere internasjonalt samarbeid, utveksling av opplysninger og felles innsats mot skatteunndragelser, uttaler skattedirektør Hans Christian Holte.

Det siste halvåret har Aftenposten gransket dokumenter som er lekket fra et advokatfirma i Panama sammen med nesten 400 journalister fra hele verden. Funnene bekrefter hvor viktig det er med internasjonal innsats mot skatteunndragelser.

- Det å ha penger og virksomhet i utlandet, er verken er forbudt eller kriminelt. Det vil alltid være navn på slike lister, som har ført beløpene i selvangivelsen slik de skal. Men det vi ser er at økonomisk aktivitet over landegrenser og bruk av skatteparadis, øker risikoen for skatteunndragelser, uttaler skattedirektør Hans Christian Holte.

- Saker som dette demonstrerer hvilke utfordringer som ligger i hemmelighold og hvor viktig det er å etablere utveksling av opplysninger på tvers av landegrenser. Vi har lenge påpekt utfordringene knyttet til internasjonal økonomisk aktivitet og behovet for åpenhet for å sikre riktig beskatning. Når vi ser reaksjonene på Panama-saken, er det etter vårt syn et tydelig signal om at samfunnet også ønsker seg denne åpenheten, sier han.

Skatteetaten har gjennom etablerte internasjonale samarbeidsfora, opprettet dialog med sikte på å få tilgang til dokumentene.

For mer informasjon, kontakt Skatteetatens pressetelefon: 945 01 000

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.