Noen temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

4.1.9 Innskudd i utenlandsk bank (RF-1231)

Post 4.1.9 Gjelder for inntektsåret 2016

  • Skriv ut

I denne posten fører du hva du og dine barn under 17 år har i innskudd i utenlandske banker per 31.desember. Innskudd tilhørende barn under 17 år blir fordelt med en halvpart på hver av foreldrene når de bor sammen. Skjema "RF-1231 Bankinnskudd i utlandet" brukes for å gi opplysninger.

Gjelder posten meg?

Posten gjelder alle som:

  • har bankinnskudd i utenlandske banker.
  • er foreldre til barn som er under 17 år ved utgangen av inntektsåret og som har bankinnskudd i utenlandske banker.

Fosterforeldre

Posten gjelder ikke hvis du mottar fosterhjemsgodgjørelse. Hvis fosterforholdet har karakter av adopsjon og du ikke mottar fosterhjemsgodtgjørelse for barnet, gjelder posten også deg når barnet har bankinnskudd i utenlandsk bank.

Hvis du ikke bor med barnets mor/far

Hvis foreldrene ikke bor sammen, er det den barnet bor hos i følge Folkeregisteret ved inntektsårets utgang, som skal føre opp innskuddet.

Hvis du har barnet boende hos deg og er gift, vil barnets innskudd bli fordelt mellom deg og din ektefelle. Din ektefelle, som ikke er barnets biologiske foreldre, kan føre over hele innskuddet til deg. 

Satser og nøkkeltall

Verdien av innskuddet skal omgjøres til norske kroner. Bruk kjøpskursen til Norges Bank.

Hvordan fører jeg dette i skattemeldingen?

I denne posten fører du summen av innskuddene som står i RF-1231 Bankinnskudd i utlandet. Verdien av innskuddet omgjøres til norske kroner. Bruk kjøpskursen til Norges Bank 

Når du leverer elektronisk vil summen i post 4.1.9 overføres automatisk fra RF-1231 skjema.

Renteinntekten skal føres i post 3.1.11.

Logg inn og fyll ut posten.

Dokumentasjonskrav

Når du har bankinnskudd i utlandet skal RF-1231 Bankinnskudd i utlandet fylles ut og legges ved skattemeldingen sammen med årsoppgave fra bank/spareinstitusjonen.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.