Noen temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

4.5.3 Andel av inntekt/formue i boligselskap

Post 4.5.3 Gjelder for inntektsåret 2016

  • Skriv ut

Denne posten viser hva du har i formue i forbindelse med din andel i borettslag, boligaksjeselskap og/eller boligsameie. Formuen gjelder selskapet eller sameiets samlede formue som skal fordeles mellom andelshaverne. (Egen bolig i boligselskapet inngår ikke i denne formuen, men skal fremgå av post 4.3.2 i skattemeldingen). Summen er normalt fylt ut med det som har blitt rapportert inn fra boligselskapet eller boligsameiet, så sjekk at alt er riktig.

For andelseiers/boligsameiers andel av inntekter i boligselskap/bolig, se post 2.8.1.

Gjelder posten meg?

Denne posten gjelder alle som eier andel i et boligselskap eller boligsameie.

Hvordan fører jeg dette i skattemeldingen?

Posten er som regel ferdig utfylt med summer for din andel av boligselskapet/boligsameiet sin formue. Summen(e) baserer seg på hva som har blitt rapportert inn av boligselskapet/boligsameiet, så sjekk at alt er riktig.

Beløpene du skal sjekke mot skal stå i årsoppgaven du får fra boligselskapet/boligsameiet i januar.

Hvis beløpet er feil, må du endre det i skattemeldingen. Du bør også ta kontakt med boligselskapet/boligsameiet for at årsoppgaven blir riktig.

Informasjon mangler

Hvis det mangler informasjon må du føre opp selskapets/sameiets navn og, andel av formuen utenom formuesverdien av boenhetene.

Fordeling mellom ektefeller/samboere/registrerte partnere/samboere

Ønskes en fordeling av formuen mellom ektefeller/registrerte partnere/ meldepliktige samboer må det foretas endring i skattemeldingen for begge parter. Du må endre/tilføye informasjon om boligselskap/boligsameie, inntekter, formue og årsak til endring.

Andre samboere som er ikke-meldepliktige skal fastsettes hver for seg for sin andel av formue/gjeld samt inntekter/fradrag, og de kan ikke fritt fordele eksempelvis formue mellom seg.

Logg inn og fyll ut posten.

Dokumentasjonskrav

Du trenger ikke sende oss dokumentasjon på dette, men du må kunne legge fram dokumentasjon hvis vi spør.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.