4.8.2 Gjeld i borettslag, boligaksjeselskap og boligsameie

Post 4.8.2 Gjelder for inntektsåret 2016

  • Skriv ut

Denne posten viser hva du har i gjeld i forbindelse med din andel i borettslag, boligaksjeselskap og/eller boligsameie. Summen er normalt fylt ut med det som har blitt rapportert inn fra boligselskapet/-sameiet, så sjekk at alt er riktig.

For andelseiers/boligsameiers andel av kostnader i boligselskap, se post 3.3.4.

Gjelder posten meg?

Denne posten gjelder alle som eier en andel i et boligselskap eller et boligsameie.

Hvordan fører jeg dette i skattemeldingen?

Posten er normalt fylt inn med beløp for din andel av gjelden til boligselskapet/boligsameiet. Summen(e) baserer seg på hva som har blitt rapportert inn av boligselskapet/boligsameiet, så sjekk at alt er riktig.

Beløpene du skal sjekke mot står i årsoppgaven du får fra boligselskapet/boligsameiet  i januar.

Hvis beløpet er feil, må du endre det i skattemeldingen. Du bør også kontakte boligselskapet/boligsameiet slik at årsoppgaven blir riktig.

Informasjon mangler

Hvis det mangler informasjon, må du føre opp boligselskapets/boligsameiets navn, gjeld, gjeldsrenter og årsak til endring.

Fordeling mellom ektefeller/samboere

Ønskes en fordeling av gjelden mellom ektefeller/registrerte partnere/ meldepliktige samboer må det foretas endring i skattemeldingen for begge parter. Du må endre/tilføye informasjon om boligselskap/boligsameie, kostnader, gjeld og årsak til endring.

Andre samboere som er ikke-meldepliktige skal fastsettes hver for seg for sin andel av formue/gjeld samt inntekter/fradrag, og de kan ikke fritt fordele eksempelvis gjeld mellom seg.

Logg inn og fyll ut posten.

Dokumentasjonskrav

Du trenger ikke sende oss dokumentasjon på dette, men du må kunne legge fram dokumentasjon hvis vi spør.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.