Noen temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

Ingen endring = ingen levering

  • Skriv ut

Har du fått skattemelding for formues- og inntektsskatt lønnstakere og pensjonister, og opplysningene i den er korrekte, trenger du ikke levere skattemeldingen. 

Dersom opplysningene ikke er korrekte eller fullstendige, må du gjøre endringer og deretter levere skattemeldingen. Skal du gjøre endringer er det viktig at du benytter riktig post i skattemeldingen. Vi etterspør dokumentasjon dersom nødvendig.

Skattemeldinger for formues- og inntektsskatt som ikke er levert innen 30. april, regnes som levert med de forhåndsutfylte opplysningene som var oppgitt ved fristens utløp.

Lønnstakere og pensjonister får ikke tvangsmulkt for ikke levert skattemelding.

Hvordan sjekker du skattemeldingen?

  • Sjekk mot opplysningene i skattemeldingen: - bankinnskudd, gjeld, renter, lønn, foreldrefradrag, pensjon, bolig, reisefradrag, bil/båt, aksjer og annet som påvirker skatten din.
  • Viktige endringer i din personlige økonomi siden i fjor? - Ny jobb, ny bolig, nytt lån, lengre reisevei til jobb, blitt pendler eller pensjonist?
  • Mangler det opplysninger? - Inntekter, eiendom eller lån i utlandet? Dette er opplysninger du må føre opp. Det kan også medføre tilleggsskatt om du ikke oppgir slike opplysninger.
  • Sjekk om du har rett til flere fradrag. Prøv fradragsveilederen!

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.