Alle temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser nå regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

Se, endre eller levere skattemeldingen

Selvbetjening

  • Skriv ut

Tjenesten er nå stengt mens vi gjør klar skattemeldingen for 2017.

Om du oppdager feil eller har mottatt nye eller forsinkede oppgaver og vil endre i skattemeldingen for 2016 må du bruke tjenesten Endre formues- og inntektsskatt for 2016.

Skattemeldingen for 2017 kommer 4. april 2018 og skal leveres 30.april.

Har du fått tilsendt skattemelding for næringsdrivende uten å ha drevet næringsvirksomhet i fjor? Du må likevel levere skattemelding for næringsdrivende med næringsoppgave 1 (RF-1175) uten å fylle ut næringsoppgaven. Leveringsfritak gjelder ikke næringsdrivende.

Endre kontonummer

Du får pengene igjen raskere hvis vi har riktig kontonummer. Mellom 4. april og 15. mai kan du sjekke og eventuelt endre kontonummer.

Når kommer skatteoppgjøret?

Det er først når vi har behandlet skattemeldingen din, at du får vite nøyaktig hvor mye du må betale eller får igjen. Det er dette vi kaller skatteoppgjøret

På nest siste side i skattemeldingen ser du en foreløpig beregning av tilgodebeløp, det vil si det vi skylder deg, eller restskatt

Vi varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Første pulje med skatteoppgjør kommer 27. juni. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober.

Er du lønnsmottaker eller pensjonist og leverer skattemeldingen på papir, får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august. Vi oppfordrer derfor alle til å bli e-bruker og levere elektronisk.

Alle næringsdrivende må levere elektronisk.

 

Når du får skattemeldingen er det viktig å sjekke at alt er riktig. Her er noen hjelpemidler:

Er du lønnsmottaker eller pensjonist og leverer skattemeldingen på papir, send den til:

Skatteetaten

Postboks 4305
8608 Mo i Rana

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om skattemeldingen.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.