Se, endre eller levere skattemeldingen

Selvbetjening

  • Skriv ut

Fristen for levering av skattemeldingen var 30. april, men du kan fortsatt endre og levere hvis du har fått utsettelse, eller om du oppdager feil eller har mottatt nye eller forsinkede oppgaver.

Fristen for å levere skattemeldingen var 30. april.

Har du fått tilsendt skattemelding for næringsdrivende uten å ha drevet næringsvirksomhet i 2016? Du må likevel levere skattemelding for næringsdrivende med næringsoppgave 1 (RF-1175) uten å fylle ut næringsoppgaven. Leveringsfritak gjelder ikke næringsdrivende.

Endre kontonummer

Du får pengene igjen raskere hvis vi har riktig kontonummer. Mellom 4. april og 15. mai kan du sjekke og eventuelt endre kontonummer.

Når kommer skatteoppgjøret?

Det er først når vi har behandlet skattemeldingen din, at du får vite nøyaktig hvor mye du må betale eller får igjen. Det er dette vi kaller skatteoppgjøret

På nest siste side i skattemeldingen ser du en foreløpig beregning av tilgodebeløp, det vil si det vi skylder deg, eller restskatt

Vi varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart. Første pulje med skatteoppgjør kommer 22. juni. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 25. oktober.

Er du lønnsmottaker eller pensjonist og leverer skattemeldingen på papir, får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august. Vi oppfordrer derfor alle til å bli e-bruker og levere elektronisk.

Alle næringsdrivende må levere elektronisk.

 

Når du får skattemeldingen er det viktig å sjekke at alt er riktig. Her er noen hjelpemidler:

Er du lønnsmottaker eller pensjonist og leverer skattemeldingen på papir, send den til:

Skatteetaten

Postboks 4305
8608 Mo i Rana

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om skattemeldingen.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.