Ikke betal for mye skatt – sjekk skattemeldingen din

  • Skriv ut
Arbeider du i Norge må du ha et skattekort. Arbeidsgiveren din kan hente det ut elektronisk så snart du har søkt om det.
 
Har du lønnet arbeid i Norge får du tilsendt skattemeldingen. Dette er Skatteetatens oversikt over din inntekt, fradrag, formue og gjeld fra foregående år. Men det kan være endringer vi ikke vet om: 
 
Det er ditt ansvar å sørge for at skattemeldingen er korrekt. Hvis du oppdager feil eller mangler, må du endre og levere skattemeldingen innen 30. april.
 
Dette kan du også gjøre via nettsidene våre. Registrerer du deg som elektronisk broker, får du skattemeldingen og skatteoppgjøret elektronisk. Du får sms eller e-post når de er tilgjengelige.
 
Har du ikke permanent adresse i Norge anbefaler vi på det sterkeste at du blir elektronisk bruker. Hvis ikke, må du til en hver tid holde oss oppdatert om adressen din, slik at vi når deg med viktig informasjon. Kanskje har du penger til gode etter skatteoppgjøret?
 
Du kan ha krav på flere fradrag enn de du allerede vet om. Familiesituasjonen din, hvor du bor og om du pendler har betydning. Besøk skatteetaten.no for å se hvilke fradrag du har krav på.
 
Hvis du ikke har mottatt skattemeldingen før midten av april, må du selv ta kontakt med skatteetaten.

Og til slutt – Er alle opplysningene i skattemeldingen korrekte, trenger du ikke å levere.
 
Les mer på skatteetaten.no.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.