Noen temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

  • Skriv ut
  • Arbeidsgiver dekker deler av utgiftene

Når arbeidsgiveren din dekker deler av utgiftene dine til reise, må du trekke fra disse. Du får kun fradrag for utgifter du dekker selv.

Du kan bruke pendlerkalkulatoren for å få vite hvor stort reisefradrag du kan ha krav på. Etter du har funnet reisefradraget trekker du fra beløpet arbeidsgiveren din dekker.

 

Dokumentasjonskrav

Du trenger ikke å sende inn dokumentasjonen, men du må kunne legge den fram hvis vi spør. Du må kunne dokumentere at du er pendler, det vil si:

  1. At du er bosatt i hjemlandet ditt. Dette dokumenteres med bekreftelse fra offentlig myndighet på din bostedsadresse og hvem som er bosatt der.
  2. Boligens standard og areal, både for bolig i Norge og i hjemlandet. Dette kan dokumenteres med for eksempel kjøpe- eller leiekontrakt som viser boligens standard og størrelse/areal. Areal kan også dokumenteres med tegninger eller målinger av boligene.

Dokumentasjonen fra det offentlige skal gjelde det aktuelle inntektsåret, ikke være eldre enn 6 måneder og være oversatt til norsk eller engelsk av offentlig godkjente translatører.

 

Andre fradrag du kan ha krav på

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.