Noen temasider og kalkulatorer for hjelp med skattemeldingen (selvangivelsen) viser regelverk og satser for 2016. Innholdet vil være oppdatert med 2017-satser og regelverk før skattemeldingen for 2017 åpner i april.

Slik fører du BSU

  • Skriv ut

Skattemeldingen

Informasjon om din BSU-konto, totalt og årlig sparebeløp, skal være tatt hensyn til i din forhåndsutfylte skattemelding. Opplysningene rapporteres til Skatteetaten av den du har inngått spareavtale med. Selve BSU-innskuddet ditt er oppført sammen med eventuell annen formue og renteinntekter i din skattemelding. Selve BSU-fradraget fremgår imidlertid av skatteberegningen i skattemeldingen, ettersom BSU-fradraget er et fradrag i fastsatt skatt, ikke i inntekt.

Du finner informasjonen på en egen linje under "Foreløpig beregning av skatter og avgifter" på nest siste side i skattemeldingen din.

Dersom du ikke finner korrekte tall eller det mangler opplysninger om din BSU-sparing, må du gi beskjed til den du inngikk avtale med, slik at de kan rapportere korrekte opplysninger til Skatteetaten. Du kan ikke endre eller legge til opplysninger selv i skattemeldingen.

Sparer du BSU i annen EØS stat, finner du informasjon her

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.