Skatteetaten har utviklet ny tjeneste for endring av frikort

 

Bestill frikort

  • Skriv ut

Tjener du 50 000 kr eller mindre i løpet av ett år? Da kan du bestille frikort. Husk å fordele frikortbeløpet om du har flere arbeidsgivere i løpet av ett år. Arbeidsgiver henter det elektronisk når du har bestilt og fordelt frikortet.

Et frikort er et skattekort som viser at arbeidsgiver ikke skal trekke skatt. Du kan bestille frikort fra det året du fyller 13 år. Foreldre kan ikke bestille på vegne av sine barn. Du må bestille i eget navn, med egne PIN-koder. Er du under 13 år, gjelder andre regler. 

Har du flere arbeidsgivere?

Det er bare de arbeidsgiverne som har bedt om frikortet ditt, du kan fordele beløpet til. Det samme gjelder om du har ytelser fra NAV. Her finner du en forklaring på hvordan fordelingen gjøres

Du må bestille frikort hvert år.

Du får beskjed på e-post eller SMS når frikortet ditt er klart. Det tar som regel 3 virkedager. Når det er klart henter arbeidsgiver frikortet elektonisk. Det er ikke mulig å bestille over telefon.

Tjener du over 50 000 kroner?

Hvis du kommer til å tjene over 50 000 kroner i året, bør du bestille skattekort.

Er du utenlandsk arbeidstaker

Da gjelder disse reglene.

Renteinntekter

Hvis du har andre inntekter i tillegg til vanlig lønn, for eksempel renter på bankinnskudd, kan det være at du skal betale skatt selv om du har mindre enn 50 000 kroner i lønn. Sjekk skatteberegning for skattekort.

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg med spørsmål om skattekort og frikort.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.