• Skriv ut
  • 1 Jobbe under 6mnd

Dette må du gjøre når du skal jobbe i Norge:

Du må ha et skattekort

Om du allerede har et norsk identitetsnummer og tidligere har møtt personlig til ID-kontroll på et av våre skattekontor, trenger du ikke å møte opp en gang til. Da kan du sende utfylt søknad om skattekort på skjema RF-1209 Søknad om skattekort for utenlandske borgere i posten til Skatteetaten. Husk å legge ved arbeidskontrakt eller oppdragsbekreftelse. Her finner du riktig adresse.

Du må ha et norsk identitetsnummer

Dersom du har jobbet i Norge tidligere har du sannsynligvis et identitetsnummer fra før. Et norsk identitetsnummer har elleve siffer og kan være enten et fødselsnummer eller et d-nummer.

Det norske identitetsnummeret trenger arbeidsgiveren din. Du trenger også dette nummeret for å kunne identifisere deg i mange sammenhenger.

Du må holde oss oppdatert om hvor du bor

Du må melde fra til Skatteetaten om hvor du bor, også etter at du har flyttet fra Norge. Du har selv ansvaret for at Skatteetaten har riktige opplysninger om adressen din.

Offentlige etater i Norge bruker adressen du har i folkeregisteret for å sende deg post. Dersom du står med feil adresse, kan du gå glipp av viktig informasjon, for eksempel om du får penger igjen på skatten.

Bli elektronisk bruker

I Skatteetaten kommuniserer vi elektronisk med våre brukere. Det er mange fordeler med å bli elektronisk bruker.

Slik blir du elektronisk bruker.

Dersom du fremdeles lurer på noe, kan du lese mer på skatteetaten.no. Du kan også ringe 800 80 000, fra utlandet +47 22 07 70 00.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.