• Skriv ut
  • 1 Jobbe under 6mnd

Dette må du gjøre når du skal jobbe i Norge:

Du må søke om et skattekort

For å søke om skattekort, må du møte personlig på et av disse skattekontorene og ha med deg:

  • Gyldig ID-dokument: Pass eller nasjonalt ID-kort som viser bilde, statsborgerskap og kjønn.

    Vi godtar også førerkort sammen med utskrift fra folkeregisteret i det nordiske landet du sist var bosatt. Utskriften må vise statsborgerskap og kjønn, og ikke være eldre enn tre måneder. Den må også være underskrevet og stemplet.
  • Utfylt søknad om skattekort på skjema RF-1209 Søknad om skattekort for utenlandske borgere. Husk å inkludere arbeidskontrakt eller oppdragsbekreftelse. Skjemaet finner du også på skattekontoret.
  • Arbeidskontrakt eller skriftlig arbeidstilbud. Dersom du jobber for et bemanningsbyrå, må du i tillegg ha en oppdragsbekreftelse.

Det er egne regler for deg som er utenlandsk artist, sokkelarbeider eller jobber på NIS-/NOR-skip.

Du vil få et D-nummer

Om du skal være i Norge i mindre enn 6 måneder, skal du ha et d-nummer. D-nummeret ditt finner du på skattetrekksmeldingen som kommer i posten etter at du har søkt om skattekort.

D-nummeret, som er det norske identitetsnummeret ditt, trenger arbeidsgiveren din. Du trenger også dette nummeret for å kunne identifisere deg i mange sammenhenger.

Du må holde oss oppdatert om hvor du bor

Du må melde fra til Skatteetaten om hvor du bor, også etter at du har flyttet fra Norge. Du har selv ansvaret for at Skatteetaten har riktige opplysninger om adressen din.

Offentlige etater i Norge bruker adressen du har i folkeregisteret for å sende deg post. Dersom du står med feil adresse, kan du gå glipp av viktig informasjon, for eksempel om du får penger igjen på skatten.

Bli elektronisk bruker

I Skatteetaten kommuniserer vi elektronisk med våre brukere. Det er mange fordeler med å bli elektronisk bruker.

Slik blir du elektronisk bruker.

Dersom du fremdeles lurer på noe, kan du lese mer på skatteetaten.no. Du kan også ringe 800 80 000, fra utlandet +47 22 07 70 00.

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.