Skatteetatens tjenester i Altinn vil ikke være tilgjengelig mellom fredag 9.12. kl. 20.00 og søndag 11.12. kl. 13.00 på grunn av planlagt vedlikehold i Altinn.

Se skatteoppgjøret ditt

Selvbetjening

  • Skriv ut

I siste halvdel av juni starter vi varsling om skatteoppgjøret. Vi kan dessverre ikke gi deg en konkret dato for når du får oppgjøret ditt. Første mulige dato for utbetaling dersom du har penger tilgode er 22. juni. 

Vi varsler deg på e-post/sms når skatteoppgjøret ditt er klart. På den måten slipper du å lete og lure. Sørg derfor for at kontaktinformasjonen din er oppdatert - det gjør du på norge.no.

Lønnstakere og pensjonister: De aller fleste varsles elektronisk om skatteoppgjøret sitt siste halvdel av juni. Da ligger melding om oppgjøret klar i altinn. Neste mulighet er 3. august, og deretter blir det løpende oppgjør frem til 12. oktober.

Næringsdrivende og deres ektefeller: Første mulighet er 3. august 2016, selv om du er e-bruker. Deretter blir det løpende oppgjør frem til 12. oktober. 

For deg som skal motta skatteoppgjøret på papir starter utsending av skatteoppgjør 20. juni. Er du usikker, sjekk her om du er e-bruker

Selskaper, DLS-deltakere, personer bosatt i utlandet som mottar pensjon fra Norge og personer som liknes på sentralskattekontoret for utenlandssaker (SFU) får sitt skatteoppgjør i siste pulje 12. oktober. 

Leverte du selvangivelsen på papir: Da får du skatteoppgjøret ditt tidligst i august.

Når kommer skattepengene?

Vi varsler deg via e-post eller SMS når oppgjøret ditt er klart. Har du penger til gode, utbetales disse innen tre uker etter den datoen som står øverst i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt. Selvangivelsene blir behandlet fortløpende hos en saksbehandler ved skattekontorene, og derfra blir oppgjøret sendt deg så snart det er klart. Utbetaling skjer løpende.

Feil konto?

I selvangivelsen du mottok i mars/april, er det oppgitt hvilken konto pengene kan bli overført til. Frem til 15. mai kan du endre kontonummer selv hvis du trenger det. Slik endrer du kontonummer for utbetalt tilgodebeløp.

Hvis det ikke er oppgitt noen konto, vil du få tilsendt et utbetalingskort i posten til din folkeregistrerte adresse. Hvis det er feil konto, eller en konto du ikke bruker lenger som er registrert, må du ringe skatteoppkreveren i din kommune snarest - ikke Skatteetaten. Det er skatteoppkreveren i din kommune som tar seg av selve utbetalingen, eller innkrevingen av restskatten.

Fått varsel, men ikke oppgjøret?

Har du mottatt varsel om at skatteoppgjøret ditt er klart, men finner det ikke på altinn.no? Har du registrert dine kontaktopplysninger på for eksempel noen du har omsorg for, kan det være forklaringen. Kontakt Difi for hjelp. Vær oppmerksom på at utbetaling kan ta inntil to uker fra den datoen som står oppe i høyre hjørne på skatteoppgjøret ditt

Hvorfor har jeg ikke fått skatteoppgjøret mitt?

Gjorde du endringer i selvangivelsen etter fristen, kan det forsinke oppgjøret ditt. Helt generelt er det slik at jo mer komplisert selvangivelse du har og jo flere vedlegg, jo lengre tid kan det ta å behandle den. Det er også slik at ektefeller ikke får skatteoppgjøret sitt før begges selvangivelser er ferdig. Les mer om mulige årsaker. 

Jeg må betale restskatt

Les om restskatt, frister, renter og innbetaling her. 

Jeg vil klage på skatteoppgjøret

Hvis du mener at noe er feil i skatteoppgjøret, kan du klage. Dette gjør du enklest ved å sende en elektronisk klageLes dette før du klager på skatteoppgjøret

Det er forskjell på tilgodebeløpet og det jeg har fått inn på konto

Er det forskjell på det beløpet som står til gode på skatteoppgjøret og det beløpet som du har fått utbetalt? Da kan skatteoppkrever ha gjort en motregning i tilgodebeløpet.

Jeg trenger skatteoppgjøret fra tidligere år

Du finner dine tidligere skatteoppgjør i Min meldingsboks i Altinn. 

Avdøde

Skatteoppgjøret sendes ut på papir dersom det er registrert en c/o adresse på den avdøde. Det legges ikke ut på altinn.no. Ønsker man skatteoppgjøret til avdøde tilsendt, må postadresse til gjenlevende ektefelle eller arvinger, meldes til Folkeregistret etter de samme reglene som gjelder for selvangivelsen. Les her om hvordan du går frem.

Trenger du hjelp? Chat med oss

Vi kan hjelpe deg hvis du har spørsmål om skatteoppgjøret ditt.

Start chat med oss

Fant du det du lette etter?

Maks 255 tegn. Kun tall og bokstaver.